Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Gigantamax Snorlax officieel bevestigd voor Pokémon Sword & Shield

Pokémon Sword Shield art
Een nieuwe vorm met enorme proporties.

Een nieuwe vorm met enorme proporties.

Pokémon Sword en Shield zijn alweer bijna twee weken geleden verschenen voor Nintendo Switch. Spelers hebben wereldwijd al enorm veel nieuwe Pokémon kunnen ontdekken in de Galar-regio. Binnenkort kunnen ze echter ook een speciale, nieuwe vorm van Snorlax tegenkomen in de Wild Area. Gigantamax Snorlax zal namelijk vanaf 4 december tot eind januari zijn opwachting maken tijdens Max Raid Battles. Deze kolossale versie van Snorlax heeft een enorm landschap op zijn buik groeien, dat hem nieuwe krachten geeft.

Gigantamax Snorlax heeft toegang tot de exclusieve G-Move, G-Max Replenish. Met deze aanval wordt niet alleen schade toegebracht aan je tegenstander, maar krijgen al je teamgenoten hun gebruikte Berries terug. Dit maakt Gigantamax een perfecte ondersteunende rol tijdens Raid Battles. Hieronder kun je de volledige beschrijving van Snorlax lezen, alsmede zijn nieuwe artwork bekijken.

Afbeelding

Beschrijving

Gigantamax Snorlax
Type: Normal
Grootte: 114’10 ″ +
Gewicht: ???
Ability: Immunity / Thick Fat

Dankzij de kracht van Gigantamax hebben de beszaadjes en kleine rotsen die in de vacht van Snorlax verstrikt zijn, een explosieve groei doorgemaakt. Met een boom die op zijn buik groeit, heeft Gigantamax Snorlax de grootsheid van een grote berg. Hoewel hij bijna nooit beweegt, wordt Gigantamax Snorlax als een van de sterkste Dynamax Pokémon gezien. Wanneer het tijd is om te vechten, tilt hij zijn bovenlichaam slechts een heel kleine beetje op en valt aan door met zijn armen en benen te zwaaien – acties die een enorme stoot geven. Wanneer Snorlax Gigantamaxed is, worden Normal-type aanvallen omgezet in G-Max Replenish. G-Max Replenish richt niet alleen schade aan, maar kan ook alle bessen herstellen die de bondgenoten van Gigantamax Snorlax tijdens de strijd hebben gegeten.

Gigantamax Snorlax zal vaker verschijnen in Max Raid Battles van woensdag 4 december tot begin januari. Trainers kunnen de Pokémon Dens bekijken die door de Wild Area verspreid liggen om deze gigantische vorm van Snorlax te bestrijden. Een verbinding met internet is vereist om deel te nemen aan Max Raid Battles. Door een Nintendo Switch-systeem te verbinden met internet, kunnen Trainers automatisch de nieuwste Pokémon tegenkomen die in de Wild Area verschijnen. Spelers kunnen ook handmatig dezelfde resultaten behalen door het X-menu in hun spel te openen, Mystery Gift te selecteren en vervolgens Get the Wild Area News te selecteren.