Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Shigeru Miyamoto wil Nintendo groter maken dan Disney

Shigeru Miyamoto
Shigeru Miyamoto streeft ernaar om Nintendo groter te maken dan Disney.

Disney versus Nintendo.

Shigeru Miyamoto ziet Disney niet alleen als een inspiratiebron, maar vooral als een concurrent die ze voorbij willen streven. Hij ziet dit op korte termijn echter somber in. De Super Mario-franchise is momenteel goed voor 361 miljoen verkochte exemplaren. Shigeru, als uitvinder van de wereldwijd geliefde loodgieter, kan hiermee net aan concurreren met Mickey Mouse.

Volgens Miyamoto kan het nog generaties duren voordat Mario net zo stevig in het geheugen zit gegrift van consumenten als Mickey. Dit is volgens hem ironisch genoeg vooral te wijten aan de games zelf. Zo zegt hij; “Veel ouders verhinderen dat hun kinderen videospelletjes spelen, maar dezelfde ouders hebben geen probleem om ze naar Disney-films te laten kijken. We kunnen Disney pas serieus uitdagen als ouders zich comfortabel voelen met het feit dat hun kinderen op een Nintendo spelen.”

Wil je het hele interview van Nikkei met Miyamoto lezen? Dat kan hier. De Japanse videogame ontwerper vertelt onder andere over zijn ambities om manga-tekenaar te worden. Ook heeft hij het over zijn erkenning als Person of Cultural Merit in Japan en meer.