Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

8BitDo maakt mini controller voor de Switch

Ga jij hem halen?

8BitDo is een bekende accessoire maker. Dit keer komen ze met een hele kleine controller speciaal voor de Switch (Lite). Ga jij hem halen?

Het grote voordeel van de originele Nintendo Switch zijn natuurlijk de afneembare Joy-Con. Op die manier kan je altijd, overal met twee spelers snel een spelletje spelen. Onderweg in de trein Mario Kart met een vriend? Haal de Joy-Con los en spelen maar.

Met de komst van de Switch Lite is dat voordeel verdwenen. Dit terwijl de Switch Lite juist zo handig is voor onderweg door zijn iets kleinere formaat. Ook accessoire fabrikant 8BitDo dacht hier een gat in de markt te zien. Zij hebben nu een extreem kleine controller gemaakt die je, net als de Switch Lite, makkelijk mee kan nemen.

De nieuwe controller krijgt de naam Zero 2 Bluetooth Gamepad en weegt slechts 20 gram. Naast compatibiliteit met de Switch zal de controller ook op computers en Android telefoons werken. Deze mini controller zal je helaas niet in alle spellen kunnen gebruiken. Er zitten slechts twee in plaats van vier schouderknoppen op. Ook ontbreekt natuurlijk de dubbele control-stick en zit er maar een setje met vier a,b,x,y-toetsen op.

Deze zelfde gebreken heb je wanneer je met een enkele Joy-Con speelt dus de meeste multiplayer spellen zullen gelukkig gewoon met deze controller overweg kunnen. Iets anders wat deze controller en de Joy-Con gemeen hebben is het vrolijke kleurenschema. Deze Zero 2 Bluetooth Gamepad komt in het turquoise, geel en roze.

De Amerikaanse webwinkel Amazon verkoopt de controller al voor 20 dollar. Wanneer en voor welke prijs we de controller in Nederland kunnen verwachten is nog niet bekend. Zou jij graag een van deze mini controllers in huis halen? Laat het ons weten in de reacties.