[Praat mee] “De kritiek op Pokémon Sword & Shield is overdreven”

Praat mee met onze community en deel jouw mening!

In het weekend schotelen we jullie regelmatig een stelling voor om over mee te praten. Ook nu kun je weer volop jouw mening geven over een actueel onderwerp. En deze week staan daarvoor de recent verschenen Pokémon Sword & Shield in de schijnwerpers. Vlak voor de release kregen de titels flinke kritiek van fans. De grote vraag, nu de spellen een weekje te koop zijn, was dat ook terecht? Praat mee door jouw mening te geven op deze stelling:

De kritiek die fans kort voor de release op Pokémon Sword & Shield gaven is overdreven!

Om mee te praten moet je ingelogd zijn met jouw DN-acount. Heb je deze nog niet? Maak ‘m hier dan binnen enkele seconden aan!

5 gedachten over “[Praat mee] “De kritiek op Pokémon Sword & Shield is overdreven”

 • 23/11/2019 om 10:09
  Permalink

  Heel eerlijk? Ik vermaak me enorm met de game maar iemand die al sinds GBA tijd zijn Pokémon overzet en dan nu niet? Dat is imo echt een gemiste kans. Verder had het op grafisch gebied ook net wat indrukwekkender mogen zijn.

 • 23/11/2019 om 16:20
  Permalink

  Ik vind dat de kwaliteit van het spel meer telt als de kwantiteit, ze hadden hun ding gedaan om elementen te schrappen en toe te voegen en wat de fans daarvan vinden hate it or love it… sowieso hadden de Pokémon games moeilijker gemogen ik ben er al vanaf red & blue bij dus voor mij is het steen papier schaar spelletje al bekend.

  Maar goed don’t change a winning team maar herhaling van een succes formule kan ook een keerzijde brengen.

  • 25/11/2019 om 09:32
   Permalink

   deels wel eens maar vergeet niet dat de Switch echt velen malen sterker is als handhelds, daarom snap ik wel dat de punten die ze noemen tegen kunnen vallen, zeker de graphics en modellen?

 • 01/12/2019 om 11:49
  Permalink

  Heb deze game al wel gekocht (al zal dat nog wel een tijdje duren dat ik die ga spelen).
  Mijn laatste pokemon game was Pearl, dus ben niet echt iemand die diep in de materie zit (dus de kritieken die van die kant komen, zoals de complete pokedex enzo, heb ik niet echt een mening over).

  De minpunten van de game naar een 3d-wereld op het grote scherm te transformeren zijn wel terecht en is een gemiste kans, maar zijn ook maar minimaal en zullen niet breuk doen aan de core gameplay.
  Bovenstaande punten zullen per persoon zwaarder meewegen, van de kers op de taart die ontbreekt tot het gewoon weg niet kopen van deze game.

  Een betere vergelijking die ik wel kan maken is met Fire Emblem. Waar Three Houses ook een vertaling naar “een 3d-wereld op het grote scherm” is. Daar is alles meegenomen voor een goede Fire Emblem game (verhaal, tactiek, personages) plus een mooie omzetting met het 3d rondlopen gebeuren. Echter zijn ze daar ook tekort geschoten in extra toevoegingen in de 2d tactische mappen en omgeving. Op de handheld kan dit nog wel, maar op het grote scherm valt deze leegte op. Tevens het snelle einde van het verhaal (zeker als je 40+ uur bezig bent geweest) zijn de kersen op de taart die ontbreken in deze 3d-omzetting van een game.

  Hoe dat bij pokemon uitvalt zal ik waarschijnlijk pas ergens volgend jaar achter komen.

Geef een reactie