Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Ikaruga krijgt een fysieke versie

Nicalis geeft deze arcade shooter ook een fysieke release.

Nicalis geeft deze arcade shooter ook een fysieke release.

Ikaruga is inmiddels al een tijdje verkrijgbaar op de Nintendo Switch. Het spel verscheen in 2018 op de hybride console van Nintendo maar kwam oorspronkelijk uit voor de Dreamcast en Nintendo Gamecube. Deze typische arcade shooter verscheen vorig jaar als digitale release in de eShop maar zal binnenkort ook een fysieke versie krijgen. Nicalis bevestigde vandaag de komst van de fysieke versie maar kon nog geen verdere details geven. Informatie over de releasedatum en prijs zullen op een later moment worden vrijgegeven.

Ikaruga verscheen voor het eerst in 2002 op de SEGA Dreamcast en werd destijds door velen bestempeld als een van de beste arcade shooters aller tijden. Het spel kenmerkt zich door een behoorlijk hoge moeilijkheidsgraad. Ben je benieuwd wat wij van de Switch-versie van Ikaruga vonden? Onze review kun je hier lezen.