Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pokémon Sword grootste exclusieve game lancering in het VK

Pokémon Sword Shield art
Galar is gebasseerd op het VK en schijnbaar vinden de Britten dat heel leuk. De nieuwe games zijn een succes.

Galar is gebaseerd op het VK en schijnbaar vinden de Britten dat heel leuk. De nieuwe games zijn een succes.

Pokémon Sword en Shield zijn vorige week uitgekomen na maanden van controverses. Doordat Game Freak verschillende functies had verwijderd of veranderd kwam de #Dexit beweging op gang om de games te boycotten. Nu blijkt dat dit in elk geval in het Verenigd Koninkrijk niet echt gelukt is.

In het VK hebben de drie verschillende versies van de achtste generatie Pokémon-games namelijk allemaal een top tien plek veroverd vorige week. Pokémon Sword heeft de eerste plek, Shield de derde en het dubbelpakket plek zeven bereikt. Nu is dit al een enorme prestatie, maar het is nog beter voor Nintendo. Sword alleen is namelijk al genoeg om de beste exclusieve release van het jaar te worden. Hiermee verslaat Sword dus titels zoals Death Stranding en Gears 5.

Vergeleken met vorige Pokémon spellen is alleen de lancering van Sun en Moon succesvoller geweest. Deze verschenen laat in het leven van de Nintendo 3DS en waarschijnlijk had generatie zeven dus een voordeel door het grotere aantal consoles.