Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Review] New Super Lucky’s Tale

Weet Lucky zijn avontuur succesvol te maken op de Switch?

Weet Lucky zijn avontuur succesvol te maken op de Switch?

Super Lucky’s Tale is de opvolger van Lucky’s Tale, die exclusief voor de Oculus Rift uitkwam, en begon als een exclusief spel voor Xbox en pc. Op de Xbox werd de titel alleen wisselend ontvangen. Nadat Playful Studios bij Microsoft had aangegeven het spel op de Switch uit te willen brengen, kregen ze hier alle steun voor. Ze hebben het spel echter niet zomaar even geport, ze hebben heel wat verbeteringen aangebracht en hebben zelfs nog nieuwe dingen toegevoegd. Weet New Super Lucky’s Tale op de Switch beter te scoren?

The Book of Ages

Lyra en Lucky zijn onderdeel van de bewakers; een grote groep die The Book of Ages bewaakt. Dit lukte eeuwen, totdat Jinx zijn vrienden verraadde en een groot gevecht begon. Vele bewakers werden door Jinx verbannen naar onbekende werelden. De bewakers die nog overbleven sloegen op de vlucht. Ze wisten alleen dat ze The Book of Ages nooit konden blijven beschermen. Toen Jinx en zijn Kitten Litter de overige bewakers eindelijk hadden gevonden, vond er nog een laatste gevecht plaats. Wat alleen niemand wist, is dat The Book of Ages hier nogal gewelddadig op zou reageren. Het boek creëerde een enorme storm waaruit een portaal volgde. Alle pagina’s werden uit het boek gescheurd en samen met Jinx en zijn Kitten Litter opgezogen in het portaal. Wat alleen niemand kon voorspellen, was dat ook Lucky hieraan moest geloven. Zal het Lucky lukken om alle pagina’s terug te vinden, Jinx en zijn Kitten Litter te verslaan en om terug te komen bij zijn zus Lyra?

De andere kant van het portaal

De andere kant van het portaal bestaat uit een collectie van een aantal werelden. Elke wereld heeft zijn eigen thema en eindbaas. Zo is er een wereld die een heus strandthema heeft, waarin een echte diva het voor het zeggen heeft. Door de hele wereld zijn speakers verspreid waarmee deze diva de inwoners hypnotiseert. Ook is er een wereld met een echt boers thema, waarin een gekke uitvinder denkt dat zij de baas is. Haar uitvindingen werken hier echter niet heel erg in mee. Verder bestaat elke wereld uit een aantal levels en een aantal puzzels.

De levels

Het aantal levels per wereld is heel verschillend; net zoals hoe elk level is ingedeeld. Zo zijn er levels waarin je automatisch rent en moet springen of juist duiken om vijanden en obstakels te ontwijken. Ook zijn er levels met 3D-werelden waarin je alles kunt verkennen, doolhoven en 2D-werelden met bepaalde doelen. Zo moet je bijvoorbeeld een hoofd van een stenen beeld terug op zijn lichaam zetten. Wel heeft elk level hetzelfde doel; vier pagina’s terugvinden. Deze kan je krijgen door het einde van een level te bereiken, 300 muntjes te verzamelen, de letters L, U, C, K en Y te vinden en een soort put te vinden in een level waarin je een challenge moet voltooien. Naast de normale levels zijn er ook levels voor de eindbazen, waarin je een pagina krijgt als je de eindbaas hebt verslagen. Ook kun je hierna doorreizen naar de volgende wereld. Het enige nadeel aan het reizen tussen de levels en werelden is dat de laadtijd meestal extreem lang duurt.

De puzzels

Qua puzzels zijn er twee soorten. Allereerst zijn er puzzels waarbij Lucky wordt verkleind en in een bal wordt gestopt. Op deze manier moet je alle munten verzamelen in een soort doolhof, die je moet kantelen met het pookje van de controller zodat de bal die kant op kan rollen. Jammer hierbij is wel dat deze levels geen gebruik maken van de gyroscoop in de controllers van de Switch. Daarnaast heb je de schuifpuzzels. Dit zijn puzzels waarbij je beelden via mogelijke routes naar de goede plek moet schuiven. Deze puzzels zijn aan het begin leuk, maar hoe meer je het doet, des te eentoniger het wordt. Na het oplossen van elke puzzel krijg je weer een pagina voor The Book of Ages. Als je deze compleet wil hebben, zul je dus elke puzzel moeten oplossen.

Audiovisueel

New Super Lucky’s Tale ziet er simpelweg schitterend uit. Het spel heeft de stijl van een cartoon en de kleuren spatten van je scherm af. Daarnaast is de muziek aangepast op elke omgeving waardoor dit de sfeer echt verhoogt. Het zijn allemaal vrolijke deuntjes, die je ook bij zo een vrolijk spel zou verwachten.

Verder is de moeilijkheidsgraad van de game zelf niet al te hoog. Daardoor is het na een stressvolle dag ideaal om deze game er even bij te pakken en te ontspannen. Wel zorgt een combinatie van een lagere moeilijkheidsgraad en een paar levels per wereld ervoor dat de game vrij kort is. Dit is wat mij betreft zeker jammer, ik had graag nog iets langer in deze werelden met Lucky gezeten.

Conclusie

New Super Lucky’s Tale is een zeer vermakelijke game. Door de geweldige kleuren, mooi ontworpen levels en bijpassende muziek zorgt dit ervoor dat je niet meer uit het spel bent weg te slaan. Op de langere laadtijden na, lijkt het alsof dit spel vanaf het begin af aan al is ontworpen met als doel om op de Nintendo Switch uit te komen. Het is dan ook de ideale game om er even bij te pakken om te ontspannen!

Eindcijfer: 7,7