Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Review] Sparklite

Wrench it, baby!

Wrench it, baby!

Sparklite is een avontuurlijke actie game welke roguelite elementen bevat. Dit betekent dat wanneer je dood gaat, je opnieuw door een willekeurig gegenereede wereld loopt. De meeste roguelites bevatten geen echte verhaallijn, maar Sparklite heeft er wel eentje. Ben je benieuwd hoe dat samen gaat en wat wij daarvan vinden? Lees dan onze review.

Er was eens een wereld vol Sparklite…

In de wereld van Sparklite verken je Geodia. Alles van deze wereld bestaat uit Sparklite; dit zijn blauwe, gloeiende ertsen. Je kruipt in de huid van heldin Ada. Ze is van plan om de kwaadaardige vijand ‘Baron’ te verslaan. De schurk is namelijk bezig om grote hoeveelheden van Sparklite te mijnen. Hij heeft deze ertsen nodig voor zijn oorlogsmachines, maar door het gebruik van deze ertsen komen er veel schadelijke stoffen vrij. De vredige dieren zijn veranderd in vijanden en de natuur wordt steeds slechter.

Het verhaal begint met Ada en haar robothulpje die neerstorten met een luchtschip. Ada belandt op de grond van Geodia en komt al snel vijanden tegen. Toen ze op het punt stond om dood te gaan, werd ze vastgegrepen door een klauw en omhoog getakeld. In de lucht zweeft er namelijk nog een schip, wat later ook gaat dienen als hub. Vanaf dit moment begint het spel echt en kan je steeds weer naar beneden gaan om Sparklite te verzamelen. In het spel zal je vaak dood gaan, waarna je weer in de hub terecht komt om je verzamelde ertsen te gebruiken.

Op avontuur!

De wereld bestaat uit vijf gebieden. Je kan pas naar het volgende gebied gaan zodra je de baas van de huidige plek hebt verslagen. Aangezien de gebieden willekeurig gegeneerd zijn, zijn de lay-outs steeds anders. Dit zorgt ervoor dat je elke keer weer een frisse duik neemt in Geodia. Het vechten spreekt voor zich; je gebruikt je moersleutel om melee-aanvallen uit te voeren en als je de aanvalsknop indrukt kun je een hamer gebruiken voor sterke aanvallen. Je doel is steeds om met zoveel mogelijk Sparklite terug te keren naar de hub.

Je kunt ook verschillende soorten lappen verzamelen die je boosts geven. Je hebt er bijvoorbeeld een die je wat meer levens geeft, een ander die je extra verdediging geeft, maar ook eentje waarmee je al een gedeelte van de kaart kan zien. Met Sparklite kun je je aantal draagbare lappen upgraden. Je begint met een 3×3 rooster, welke daarna 4×4 wordt etc. Sommige lappen zijn gewoon één blokje, maar andere kunnen ook vier blokjes waard zijn. Met jouw gevonden Sparklite kun je ook een winkel upgraden, welke per upgrade een extra voorwerp aanbiedt. Daarnaast is er nog een werkplek waar je blauwdrukken kunt verzilveren, tegen Sparklite natuurlijk. Deze blauwdrukken bestaan uit extra aanvalsmogelijkheden, maar ook kun je ze gebruiken voor exploratie. Zo heb je bijvoorbeeld een katapult, maar ook raket die je kan besturen. Met die raket kun je stenen opblazen waar de ene keer Sparklite in zit, terwijl er de andere keer een gat naar een verborgen grot vrijkomt.

Audiovisueel

Sparklite ziet er erg mooi uit op de Nintendo Switch. De pixelart is erg prachtig en spat van je scherm. De stijl is erg schattig en zorgt voor een mooie sfeer. De muziek past er ook goed bij. Zo heb je drukkere muziek bij de baasgevechten en heerlijke, kalme muziek bij het verkennen. De game draait tijdens het verkennen erg soepel, maar helaas niet in de hub. In de hub merk je wel framedips. Ze zijn niet heel storend, maar wel een klein aandachtspuntje.

Conclusie

Sparklite is een heerlijke roguelite. Het spel bestaat voor het grootste gedeelte uit het grinden van Sparklite en die weer te gebruiken om jezelf sterker te maken. Tijdens het spelen merk je de verslavende factor goed. Steeds neem je weer de duik in Geodia om ertsen te verzamelen. Je zal steeds verder komen en meer gebieden ontdekken. Je verzamelde valuta kun je uitgeven aan upgrades voor jezelf, maar ook aan upgrades van winkels. Grafisch ziet het spel er over het algemeen goed uit. De pixel-art is echt geweldig en bevat veel details. Helaas merk je in de hub wat vaker framedips. Sparklite is een spel waar je veel plezier aan zult hebben.

Cijfer: 8,0