Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Y-Comm is de opvolger van GTS

Is het alleen een naamsverandering of is er meer?

Gisteren kon je lezen dat het populaire GTS niet langer in de Pokémon spellen zit. Vandaag werd bekend wat de opvolger van dit systeem is geworden.

Met de komst van de Pokémon spellen op de Nintendo DS kwam ook het GTS. Hiermee kon je makkelijk online traden met vreemden of vrienden. Een van de populairste functies was de ‘wonder trade’ daarmee stuurde je een door jouw gekozen Pokémon weg en kreeg je iets willekeurigs terug.

Vanaf Pokémon Sword & Shield zal de GTS dus verdwenen. Gelukkig kan er nog steeds online geruild worden. Vanaf deze generatie heb je daar de Y-Comm voor nodig. We hebben vast wat informatie over dit toekomstige ruilmiddel.

Je hebt al vroeg in het spel toegang tot de Y-Comm. Heb je toegang gekregen, dan kan je het oproepen door op de… Y-knop te drukken! Vanaf de Y-Comm kan je verschillende dingen doen. Je kan ruilen, online vechten of je ‘trading card’ uitwisselen met andere trainers. Heb je een ruilverzoek voor een Pokémon of visitekaartje uit staan dan kan je ondertussen gewoon verder spelen.

In het Y-Comm systeem is het ook mogelijk om een zogenaamde “Surprise Trade” te doen. Hoe dit precies werkt is nog niet helemaal duidelijk maar het ziet er naar uit dat dit de opvolger van wonder trade gaat zijn.

Omdat de online servers van de Pokémon spellen nog niet online zijn weten we nog niet hoe soepel de Y-Comm werkt. Vanaf vrijdag kan iedereen met het spel aan de slag. Dat zal ook het moment zijn dat we precies weten hoe Y-Comm zal werken.

Welke functie hoop jij nog in Y-Comm te zien? Laat het ons weten in de reacties.