Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Mario & Sonic op de Olympische Spelen beste lancering sinds 2011

Deze versie gaat voor goud!

Vorige week kwam Mario & Sonic op de Olympische Spelen uit. De game doet het beter dan enkele van zijn voorgangers!

In onze review die eerder verscheen kon je lezen wat we vonden van Mario & Sonic op de Olympische Spelen in Tokio. Reviewer Menno was enthousiast en gaf een mooi cijfer. Blijkbaar was hij niet de enige die deze gamehelden graag in actie ziet op de Olympische Spelen.

De lancering van het spel was namelijk de beste sinds 2011. Destijds kwam het spel nog uit voor de Nintendo Wii. De afgelopen jaren leek de titel het eigenlijk steeds minder te doen maar nu is er dus weer een nieuwe opleving.

Waarschijnlijk komt dit mede door de populariteit van de Switch. Deze console is nu al veel vaker verkocht dan de Wii U. Het aantal mogelijke spelers is daarmee ook een stuk groter. In 2011 kwam het spel nog naar de Wii, met meer dan 100 miljoen Wii-eigenaren was het ook wel te verwachten dat het spel daar aan zou slaan!

Dankzij dit succes kwam dit spel binnen op de 8e plek in de Engelse ranglijsten van best verkopende spellen. Overigens was dit niet het enige succes voor Ubisoft deze week. Ook Just Dance 2020 deed het goed, zelfs op de Nintendo Wii!

Heb jij een van beide spellen gekocht? Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020 kan je vanaf nu kopen in de winkels of vanuit de eShop voor €59,99.