Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Just Dance 2020 verkoopt beter op de Wii dan op PS4 en Xbox One

Alleen de versie voor de Switch verkocht beter!

Vorige week kon je lezen dat Just Dance 2020 het laatste spel voor de Wii was. Blijkbaar was dit nog een goede zet van Ubisoft.

Het was wat opvallend om te zien. De Wii die inmiddels al 13 jaar oud is en twee opvolgers heeft gekregen, kreeg afgelopen week een nieuwe game. Just Dance 2020 werd tot dit jaar nog trouw ieder jaar uitgebracht, ook al was dat al enkele jaren het enige spel voor de Wii.

Het leek misschien gek, maar nu blijkt dat het helemaal geen slecht idee was van Ubisoft. De game verkoopt op de Wii namelijk beter dan op de PlayStation 4 en Xbox One!

De Wii versie is daarmee de op één na populairste versie van de game. Alleen de uitgave voor Nintendo’s andere console, de Switch, doet het beter. Van alle verkopen was 55% namelijk voor Nintendo’s hybride console. De Wii deed het met 21% ook niet onverdienstelijk.

De PlayStation 4 moest het doen met slechts 14% van de Just Dance verkopen. En, de snelle rekenaar zal het al uitgerekend hebben, de Xbox One editie was goed voor 10% van de verkoopaantallen.

In het totaal waren alle verkopen samen goed voor plek 15 op de Engelse ranglijsten. Op welke plek de Wii game op zichzelf staat is helaas niet bekend. Wat denk jij, zouden deze verkoopcijfers Ubisoft toch overtuigen om volgend jaar Just Dance nog een keer uit te brengen op de Wii? Of is het spel juist extra veel verkocht omdat het de laatste keer is? Laat jouw idee achter in de reacties.