Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Game Freak reageert op de afwezigheid van Exp. Share in Pokémon Sword & Shield

Is er toch een mogelijkheid om je Pokémon een voor een te trainen?

Is er toch een mogelijkheid om je Pokémon een voor een te trainen?

Exp. Share zorgt ervoor dat de Pokémon die niet in het gevecht zaten, wel nog Exp krijgen. In Pokémon Sword & Shield zit deze functie er altijd in en bestaat er geen mogelijkheid om deze uit te zetten. Hier waren Pokémon fans niet blij mee omdat het de spellen te makkelijk zou maken.

In een interview met een Nederlandse nieuwssite genaamd InsideGamer, legt regisseur Shigeru Ohmori deze beslissing uit. Hij zegt dat als je echt een Pokémon een voor een wilt trainen je de rest van je party uit je party moet halen en in je PC moet stoppen.

Bron