Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Five Nights at Freddy’s komt deze maand naar de Switch

Ga lekker griezelen met de eerste drie spellen uit de serie.

Een jaar geleden werd bekend gemaakt dat de Five Nights at Freddy’s serie naar de Switch kwam. Deze maand is het eindelijk zo ver.

Five Nights at Freddy’s is een serie van horrorspellen. Allemaal hebben ze dezelfde stijl. Het zijn point-and-click avonturen spellen. Geen drukke actie en snelle knoppencombinaties dus. Je moet in deze spellen goed opletten dat je niet gepakt wordt door een van de ‘Animatronics’. Deze bewegende poppen komen in de nacht namelijk tot leven en hebben hun eigen wil.

Het eerste deel in de serie kwam in 2014 uit en later verschenen er nog diverse opvolgers. De eerste drie delen staan nu gepland voor de Nintendo Switch. We zullen ieder spel kort toelichten.

Five Night at Freddy’s

In het eerste deel ben je de nieuwe nachtbewaker van Freddy Fazbear’s Pizza. Een plek waar kinderen heen gaan voor entertainment en natuurlijk lekkere pizza’s. In deze zaak zijn diverse robotpoppen die hun eigen wil hebben. In plaats van deze te repareren besloot de eigenaar jou als bewaker in te huren.

Vanuit je kleine kantoor kan je alle bewakingscamera’s in de gaten houden. Helaas is er niet genoeg elektriciteit om deze de hele nacht aan te laten staan. Bekijk dus op tactische momenten of alle poppen nog op hun plek staan. Staan ze dat niet, bescherm jezelf dan tegen een aanval!

Kan jij het vijf dagen lang uithouden in deze zaak?

Five Nights at Freddy’s 2

In het tweede deel zijn er een aantal nieuwe animatronics bijgekomen. Deze meest recente poppen zijn ontzettend geavanceerd. Zo hebben ze gezichtsherkenning en staan ze in contact met een database met criminelen voor extra bescherming. Geen vuiltje aan de lucht, zou je denken.

Ook hier ben je weer de nachtbewaker. Nadat de vorige geklaagd had over het eigen leventje van de poppen ben jij aangenomen. Als extra bescherming heb je nu zelf een Freddy Fazbear hooft wat je op kan zetten. Hiermee kan je de animatronics voor de gek houden en laten ze je hopelijk met rust…

Five Nights at Freddy’s 3

Het derde deel in de serie neemt je mee naar de toekomst. Dertig jaar nadat de pizzazaak zijn deuren heeft gesloten gaan de horrorverhalen nog steeds rond. Toch zijn er nog maar weinig mensen die er echt in geloven.

Een fanatiekeling die in de verhalen gelooft besloot het pand een nieuw leven te geven. Dit keer geen pizzazaak maar een waar spookhuis: Fazbear’s Fright: The Horror Attraction. Zal het er nog net zo spoken als voorheen?

De drie spellen zullen vanaf 29 november verkrijgbaar zijn in de eShop. Ze kosten €8,- per stuk en tot nu toe is er nog geen speciale bundel aangekondigd. Ga jij deze klassieke horrorspellen halen? Laat het ons weten in de reacties.