Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Is Just Dance 2020 de laatste Wii game ooit?

Komt er nu dan echt een einde aan Nintendo's best verkochte console?

Eerder deze week kwam Just Dance 2020 uit. Het spel verscheen, naast vele andere consoles, ook op de Wii. Dit is wel de laatste keer, zegt Ubisoft.

De release van de Wii was in December 2006, dat is nu bijna 13 jaar geleden. Zes jaar later werd deze opgevolgd door de Wii U. Dit werd helaas niet het succes waar Nintendo op had gehoopt. Al in 2017 kwam daarom zijn opvolger, de Nintendo Switch.

De Nintendo Wii is dus een spelcomputer die twee generaties terug gaat. Toch kwam er deze week dus nog een nieuw spel voor uit. Just Dance 2020 kan wel eens het laatste spel zijn nu Ubisoft bekend heeft gemaakt het volgende deel niet naar de Wii te brengen.

Je zou misschien denken dat dit niet zo veel zegt, er zijn immers nog genoeg andere uitgevers die hun spellen naar de Wii kunnen brengen. Toch lijkt die kans erg klein. Niet alleen is het systeem 13 jaar oud en zijn er al twee opvolgers, ook als we naar de meest recente release kijken lijkt de kans nihil.

Van de laatste 10 uitgebrachte spellen zijn er namelijk vijf Just Dance titels! Sinds Just Dance 2016 zijn er slechts vijf niet Just Dance titels naar de Wii gekomen. Vanaf Just Dance 2018 is er zelfs geen enkele andere titel dan Just Dance uitgekomen. Ubisoft is dus al drie jaar lang de enige uitgever voor de Wii. De kans dat andere ontwikkelaars nu nog iets uit gaan brengen lijkt erg klein.

Daarmee komt er dan écht een einde aan tijdperk. De Wii is nog altijd Nintendo’s best verkochte console met ruim 100 miljoen verkochte exemplaren. Ga jij dit laatste Wii spel kopen of haal je het spel toch voor een van de nieuwere systemen? Laat het ons weten in de reacties.