Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Samenvatting livestream: Terry Bogard mengt zich in de strijd

Alles wat je moet weten over Terry Bogard in Super Smash Bros. Ultimate.

Alles wat je moet weten over Terry Bogard in Super Smash Bros. Ultimate.

Terry Bogard uit de Fatal Fury-games is eindelijk beschikbaar voor bezitters van de Fighter Pass in Super Smash Bros. Ultiamte. Tijdens de livestream heeft director Masahiro Sakurai het nieuwe personage uitvoerig gedemonstreerd. Terry’s aanvallen zijn volledig gebaseerd op zijn verschijningen uit eerdere vechtgames. Net als Ryu en Ken zijn er speciale knopinvoerreeksen die je kan gebruiken om Terry’s aanvallen net iets sterker te maken. Daarnaast heeft Terry niet vier, maar vijf speciale aanvallen. Hij kan namelijk als enige personage een achterwaartse speciale aanval uitvoeren, waardoor hij twee zijwaartse specials heeft, Burning Knuckle en Crack Shoot. Deze en alle andere speciale aanvallen hebben een snelle zwakke en langzamere sterke variant, dus denk goed na welke je wil gebruiken.

Terry’s Final Smash is de Triple Geyser. Hierbij slaat hij op de grond met zijn vuist, wat drie grote geisers laat ontstaan. Als een personage wordt geraakt door een van deze geisers, voert Terry een tweetal krachtige aanvallen uit, vergelijkbaar met de Final Smashes van Ryu en Ken. Dat is echter niet alles. Als Terry’s schadepercentage boven de 100% of zijn levensenergie onder de 30% is geraakt, kan hij speciale superaanvallen uitvoeren. Deze aanvallen maken gebruik van een wat langere knoppeninvoer, maar zijn daarom ook erg krachtig. Ze zijn echter wel nog steeds makkelijk te blokkeren met een schild.

Het nieuwe level dat gepaard gaat met Terry heet King of Fighters Stadium. Dit level is uniek, want er zijn onzichtbare muren aan de randen van het stadion. Deze muren zorgen ervoor dat je moeilijk uit het veld geslagen kan worden. Pas als je genoeg schade hebt opgelopen en met voldoende kracht tegen de muur wordt geslagen, breekt hij open en is het K.O. voor je personage. In de achtergrond van het stadion zul je ook een aantal gastpersonages uit verschillende Fatal Fury- en The King of Fighters-games tegenkomen. Het is een behoorlijke collectie aan personages – wel twintig in totaal – maar ze hebben verder geen invloed op de gameplay. Wel wordt met de muziek die afspeelt tijdens het gevecht bepaalt wie van de gastpersonages verschijnen. Er is genoeg om uit te kiezen, want met Terry krijg je 50 nieuwe nummers om tijdens gevechten af te spelen.

In Terry’s Classic-modus route neemt hij het steeds op tegen groepen tegenstanders in staminagevechten. Ondanks dat de vijanden in groepen verdeeld zijn, zullen de gevechten steeds één-tegen-één zijn. Zijn tegenstanders hebben telkens een bepaald thema. Zo is er een groep bestaande uit zwaargewichten als Bowser en King Dedede, terwijl een andere groep alleen Mario-personages bevat. Aan het einde van de route neemt hij het niet op tegen een van de bestaande eindbazen, maar tegen Ryu, Ken en een andere Terry.

Naast Terry verschijnen ook nieuwe kostuums voor de Mii-vechters. De eerste is gebaseerd op Nakoruru uit Samurai Shodown. Daarnaast zal uit Art of Fighting Ryo Sakazaki worden toegevoegd en Iori Yagami uit The King of Fighters. Ten slotte keren Akira en Jacky uit de Virtua Fighter-reeks terug uit Super Smash Bros. for 3DS/Wii U. Alle kostuum kosten € 0,80 per stuk.

Als afsluiting gaf Masahiro Sakurai nieuwe details over de nieuwe 6.0-update voor de game. Zo zijn er verbeteringen toegepast voor de online-kamers, waardoor je nu berichten naar elkaar kan sturen. De host kan tevens de regels vanaf nu altijd aanpassen. Een van de nieuwe regels is een “Alleen Elite-spelers”-kamer.

Update 6.0 en de Terry Bogard-DLC zullen vandaag verschijnen voor Super Smash Bros. Ultimate.