Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Eerste Pokémon Sword & Shield evenementen aangekondigd

Gigantamax Butterfree
Tijdelijk meer kans op een Gigantamax Butterfree en eerste details voor het eerste online toernooi.

Tijdelijk meer kans op een Gigantamax Butterfree en eerste details voor het eerste online toernooi.

The Pokémon Company heeft vandaag een enorme lading nieuwe informatie over verschillende functies in Pokémon Sword & Shield onthuld. Onder andere het gebruik van de opberg box werd besproken. Deze informatie is hier terug te lezen. Daarnaast heeft het bedrijf een tweetal tijdelijke in-game evenementen aangekondigd.

De eerste is een grotere kans op een Gigantamax Butterfree. Zoals eerder al bekend was kunnen sommige Pokémon transformeren door middel van Gigantamaxing. Tegelijkertijd werd toen onthuld dat niet elke Pokémon van die specifieke soort het kan en je dus echt geluk moet hebben om er een te vinden in Max Raid-gevechten. Mocht je een Gigantamax Butterfree willen kan je het beste op zoek gaan tussen 15 november en begin januari. In die periode heb je namelijk meer kans op de speciale vlinder.

Gigantamax Butterfree Screen

Het tweede evenement is vooral voor de spelers die uitdaging zoeken. Het is namelijk het eerste online toernooi. Het toernooi Galar Beginnings gaat op 6 december van start en loopt tot en met 9 december 00:59.

Galar Beginnings gaat uit van de volgende regelset:

  • Single Battles
  • Iedere trainer heeft drie tot zes Pokémon
  • Alle Pokémon worden automatisch voor het toernooi level 50
  • Enkele uitzonderingen op toegestane Pokémon zoals Zacian, Zamazenta, Mew en nog enkele anderen.

In tegenstelling tot op de 3DS spellen hoef je je niet via de Global Link website op te geven, maar kan het gewoon op de Switch. De inschrijvingen gaan op 15 november om 01:00 open en sluiten op 6 december 00:59. Het enige wat je moet doen is in het menu Battle Stadium te selecteren en dan Online Competitions.

Meer details over het toernooi komt op een later tijdstip, vermoedelijk na de lancering van het spel. De ranking van deelnemers zal ergens in december worden onthuld nadat het toernooi is afgelopen.

Let wel op beide evenementen zijn online waarvoor je een Nintendo Switch Online abonnement nodig hebt.