Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Degrees of Separation krijgt online multiplayer

Een functie waar lang naar werd uitgekeken.

Ruim anderhalf jaar geleden, in februari 2018, verscheen Degrees of Separation. Vanaf vandaag kan je het spel eindelijk online met anderen spelen!

In het puzzel- en avonturenspel Degrees of Separation is multiplayer een belangrijke eigenschap. Het spel draait namelijk om twee karakters. Samenspelen was dus altijd al erg aanwezig. Tot voor kort was je echter aangewezen op vrienden die bij jou thuis op de bank kwamen zitten. Vanaf nu is het dus ook mogelijk om online met elkaar te spelen.

Met een Nintendo Switch had je dat probleem natuurlijk sowieso niet echt. Je kan dit systeem namelijk overal mee naartoe nemen. Toch is het lastig als je vrienden hebt die ver weg wonen en die je niet vaak ziet. Wil je toch graag samen spelen, dan biedt deze update een uitkomst.

Wanneer je het spel update zal je merken dat je je huidige save file gewoon mee kan nemen naar de online variant. Je kan dan gelijk verder gaan waar je was gebleven maar dan met mensen van over de hele wereld. Het is niet nodig om hiervoor een nieuw spel te beginnen.

Vooruitgang die je behaald tijdens het online samenspelen zal voor iedere speler apart opgeslagen worden. Het lijkt er dus op alsof je niet even ver in het verhaal hoeft te zijn om samen te kunnen genieten van het spel. Dit maakt het een stuk toegankelijker.

De update die online multiplayer mogelijk maakt is per direct beschikbaar. In onderstaande trailer wordt de nieuwe functie groots aangekondigd. Heb jij Degrees of Separation al gekocht? Het spel is beschikbaar in de Nintendo eShop voor €19.99