Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Shuntaro Furukawa over remakes op de Switch

Shuntaro furukawa speaking
Een samenspel tussen "nostalgie" en "nieuw".

Een samenspel tussen “nostalgie” en “nieuw”.

In een interview met Siliconera heeft Nintendo-president Shuntaro Furukawa gesproken over de mogelijkheid om meer remakes van oude games naar de Nintendo Switch te brengen. Volgens Furukawa is met de release van de Nintendo Switch Lite een mogelijkheid ontstaan om titels terug te brengen die eerder zijn ontwikkeld voor draagbare consoles. Binnen Nintendo wordt op dit moment echter meer gesproken over welke nieuwe games voor de console uitgebracht kunnen worden. Daaronder vallen echter ook titels uit het verleden, maar op dit moment kan hij daar verder geen details over geven.

Toen werd gevraagd naar de toekomst, is er volgens Furukawa geen duidelijke richtlijn over wanneer Nintendo het best bepaalde titels opnieuw kan uitgeven. Furukawa stelt dat Nintendo aan de ene kant in 30 jaar gameconsole-activiteit vele spellen heeft gemaakt die door veel mensen zijn gespeeld en die sterke indrukken op hen hebben achtergelaten, iets wat een zeer waardevolle aanwinst voor het bedrijf is. Nostalgie is een grote aantrekkingskracht, maar zelfs in remakes is het nog belangrijker om nieuwe game-ervaringen, plezier en meer te creëren. Furukawa gelooft dat de passie om een game opnieuw te willen maken van de maker van de originele game erg belangrijk is. Hij noemt Link’s Awakening als een goed voorbeeld van een game die door spelers is beoordeeld als zowel ‘nostalgisch’ als ‘nieuw’.

Al met al kan dus gesteld worden dat Nintendo niet simpel een game opnieuw wil uitbrengen op de Switch, maar dat de ontwikkelaars echt iets nieuws moeten kunnen toevoegen aan de originele ervaring.

Nintendo’s laatste remake is The Legend of Zelda: Link’s Awakening, die oorspronkelijk in 1993 voor de Game Boy verscheen

Bron