Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Mario Kart Wii blijft exemplaren verkopen

Zelfs meer dan 10 jaar na zijn release gaat deze game nog over de toonbank!

Gisteren maakte Nintendo hun meest recente cijfers bekend. Mario Kart bleek een populaire serie. Nu blijkt dat ook de versie op de Wii het nog goed doet.

Op 11 april in het jaar 2008 verscheen Mario Kart voor de Wii. Deze console bestond toen anderhalf jaar en was razend populair. Bijna vanzelfsprekend verkocht Mario Kart Wii dan ook erg goed. Ook het plastic accessoire, speciaal gemaakt voor dit spel, werd veel verkocht.

De populariteit van Mario Kart zien we ook nu nog terug. Het spel staat bovenaan de lijst met meest verkochte spellen voor zowel de 3DS als de Switch. Bij de Wii staat het spel op de tweede plek maar wie weet komt hij ooit nog op één. Het spel verkoopt namelijk ook 10 jaar na zijn release nog exemplaren!

Het afgelopen half jaar zijn er 40,000 exemplaren van Mario Kart Wii verkocht. Het gaat hierbij om nieuwe exemplaren verkocht door Nintendo. Tweedehands verkopen via bijvoorbeeld marktplaats worden dus niet meegerekend.

In het totaal brengt dit de verkopen van Mario Kart Wii naar 37.24 miljoen exemplaren. De kans dat dit spel ooit nog op plek 1 komt te staan lijkt klein. Wii Sports staat met 82.88 miljoen exemplaren stevig aan kop. Dit is natuurlijk te danken aan het feit dat dit spel gratis werd meegeleverd met iedere Switch in Europa en Amerika.

Toch is het opvallend dat zo’n oud spel nog steeds goed verkoopt. Heb jij recentelijk nog een spel gekocht voor de Nintendo Wii of de normale Nintendo DS? Laat het ons weten in de reacties.