Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Tetris 99 krijgt nieuwe Maximus Cup

Dit keer staan de aankomende Pokémon spellen centraal.

Sinds de release van Tetris 99 zijn er al verschillende tijdelijke competities gehouden. Volgende week is het weer tijd voor een nieuw evenement.

In de aanstaande Maximus Cup staan de nieuwe Pokémon spellen centraal. Het is niet voor het eerst dat Nintendo een andere game met Tetris 99 mengt. Eerder zagen we al evenementen rondom Splatoon en Kirby.

Net als in eerdere edities van de Maximus Cup kunnen spelers weer spelen met een speciaal thema. Dit keer dus het Pokémon thema. Hoewel de blokken nog redelijk normaal zijn is al het andere in Pokémon stijl. Zo zullen uitgeschakelde spelers bijvoorbeeld ‘gevangen’ worden in een Pokéball.

Ook de muziek is geremixt speciaal voor deze Maximus Cup. Zo kun je tijdens een potje Tetris jezelf helemaal in een Pokémon spel wanen. Weet je gedurende het evenement 100 punten of meer te behalen, dan speel je het thema voor altijd vrij. Op die manier kan je ook nadat het evenement is afgelopen in de Pokémon stijl blijven spelen.

Het evenement begint op 7 november, een week voorafgaand aan de release van de nieuwe spellen. Het loopt tot 11 november. Je hebt dus slechts vier dagen de tijd om de 100 punten te behalen. Hoewel dat niet heel veel lijkt heb je aan één overwinning al genoeg! Die levert namelijk rechtstreeks 100 punten op.

In onderstaande tweet maakte Nintendo het nieuwe evenement bekend. Ga jij dit thema vrijspelen in Tetris 99? Laat het ons weten in de reacties.