Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Overwatch 2 aangekondigd

Eindelijk is Overwatch 2 onthuld; volgens de officiële fact sheet komt deze opvolger ook naar de Nintendo Switch.

Eindelijk is Overwatch 2 onthuld; volgens de officiële fact-sheet komt deze opvolger ook naar de Nintendo Switch.

Vandaag is tijdens Blizzcon de opvolger van de immens populaire shooter Overwatch aangekondigd. Hoewel in eerste instantie niks over een Switch-versie te zien was, heeft de fact-sheet de Switch-versie bevestigd. Een releasedatum is nog niet bekend, maar waarschijnlijk zal de game komend jaar uitkomen.

Het verhaal tot nu toe.

Overwatch 2 krijgt alle content uit het eerste deel. Ook kunnen van de originele Overwatch alle vrijgespeelde voorwerpen over worden gezet naar de opvolger. Verder heeft Overwatch 2 een aantal nieuwe modi toegevoegd. Zo is er de nieuwe PvP modus Push, waarin je als team een robot moet leiden naar het doel. Daarnaast komen er PvE gevechten naar de serie.

Voor deze PvE gevechten zijn er twee modi in de planning: de verhaalmissies en de heldenmissies. Met de verhaalmissies volg je een verhaal waarin je in 4-speler missies de wereld moet verdedigen tegen de Null Sector. In de tweede modus, de heldenmissies, reis je de wereld over om steden te verdedigen tegen invasies van robots. Terwijl je dat doet, zullen jouw helden levels omhoog gaan waardoor je nieuwe vaardigheden kunt vrijspelen. Zo kan je Reinhardt’s hamer sneller laten slaan of Mei’s blaster sterker maken.

Het verhaal van de PvE modus.

Bijzonder voor Overwatch 2 is dat nieuwe content in de game ook nog voordelen geeft aan de spelers van het originele spel. Iedereen die het houdt bij Overwatch krijgt namelijk toegang tot de nieuwe mappen en helden uit Overwatch 2 en kan online de strijd aangaan tegen spelers van dit nieuwe deel.

Met de aankondiging van Overwatch 2 heeft Blizzard drie trailers online gezet. In de eerste wordt er een samenvatting gegeven van wat er tot nu toe is gebeurd in de serie. In de tweede wordt het verhaal van de PvE modus opgezet en de laatste toont de eerste gameplaybeelden.

De eerste gameplaybeelden van Overwatch 2.