Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo maakt veel nieuwe cijfers bekend

Kan Nintendo het hoofd nog boven water houden tussen alle concurrentie?

Vandaag was een belangrijke dag voor Nintendo. Ze kwamen met hun financieel cijfers van de afgelopen periode. Lees hier een overzicht.

Een aantal keer per jaar geeft Nintendo een inkijkje in hun cijfers. Ze maken dan de verkoopcijfers bekend van consoles en games. Dit is natuurlijk vooral om aandeelhouders tevreden te houden. Vaak levert dit ook interessant nieuws op. In dit artikel zullen we de verkoopcijfers met jullie doornemen.

Hardware

Op het gebied van consoles focust Nintendo zich meer en meer op de Nintendo Switch. De onlangs uitgekomen Switch Lite zou de 3DS wel eens kunnen gaan vervangen.

De verkoop van de 3DS is dan ook enorm gezakt ten opzichte van vorig jaar. Dit kwartaal werden er ‘slechts’ 170.000 stuks verkocht. De Switch deed het een stuk beter. In dezelfde periode verkocht Nintendo namelijk 4.800.000 Switch systemen.

Dat de Switch Lite het meteen goed doet blijkt wel uit de cijfers. Van de bijna vijf miljoen verkochte Switch systemen in het afgelopen kwartaal waren dat er 1,95 miljoen in de Lite variant. Dit terwijl deze console pas tien dagen op de markt was toen dit fiscale kwartaal sloot.

Software

Ook als we de software cijfers bekijken zien we dat op dit moment de Switch veruit het belangrijkste is voor Nintendo. Het afgelopen kwartaal werden er ruim 35 miljoen Switch games verkocht die uitgegeven zijn door Nintendo.

Heel verrassend is dat niet aangezien er een aantal grote releases zijn geweest de afgelopen periode. Zo kwam Mario Maker 2 uit die bijna vier miljoen keer verkocht. Ook Fire Emblem (2,29 miljoen) en Link’s Awakening (3,13 miljoen) hielpen de software verkopen wat op te stuwen.

Kijken we naar de 3DS dan zien we een teleurstellend aantal van 2,6 miljoen games. Dit is meer dan 50% minder dan dezelfde periode een jaar eerder. Ook is het maar een fractie van de verkopen op de Switch, terwijl er meer 3DS’en in omloop zijn.

Heel verrassend is dit natuurlijk ook niet. De afgelopen tijd zijn er nauwelijks grote releases uitgekomen voor de 3DS. Hiermee lijkt het einde van deze handheld dan ook echt binnen handbereik. Nintendo heeft het er dan ook over om verschillende (3)DS series over te brengen naar de Switch. Dat kunnen we binnenkort al zien met de komst van Professor Layton.

Overall

Alles bij elkaar mag Nintendo zeker niet klagen. Het bedrijf draait goed en maakt nog steeds veel winst. Het afgelopen kwartaal was er een nettowinst van meer dan 45 miljoen. Ze hebben dus nog genoeg geld op de plank liggen. Wat hoop jij dat Nintendo met dit geld gaat doen? Laat het ons weten in de reacties.