Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Bayonetta viert haar tiende verjaardag

Wat is jouw favoriete Bayonetta herinnering?

Tien jaar geleden verscheen de originele Bayonetta voor het eerst. Destijds had Nintendo er nog niks mee te maken. Inmiddels is er een hoop veranderd.

Hoewel wij Europeanen nog wat langer moesten wachten konden de Japanners op 29 oktober 2009 aan de slag met Bayonetta. De spellen met deze heks in de hoofdrol verschenen toen voor de xbox 360 en de PlayStation 3.

Pas vijf jaar later kwamen de Nintendo consoles in beeld. In 2014 verscheen het spel namelijk voor de Nintendo Wii U. Diezelfde dag verscheen ook meteen het tweede deel in de serie. Deze kwam ook exclusief uit voor de Wii U. Later zijn beide spellen nog naar de Switch gebracht maar de xbox en PlayStation zijn nooit meer voorbij gekomen.

Om de tiende verjaardag van Bayonetta te vieren heeft Hideki Kamiya een speel bericht. Hij wil iedereen bedanken die de afgelopen tien jaren een van de spellen gespeeld heeft. Voor Kamiya was het zijn eerste project bij PlatinumGames. Hij stelde zichzelf als doel het beste actiespel te maken dat hij kon.

Nu hij tien jaar later terugkijkt op het hele proces ziet hij daarin pieken en dalen. Hoewel het niet altijd makkelijk was heeft het team toch twee knappe games weggezet. Naast alle fans wil hij ook iedereen die meegewerkt heeft aan Bayonetta enorm bedanken.

Ook bovenstaande afbeelding is uitgebracht ter ere van de tiende verjaardag. Om het nog grootser te vieren is er zelfs een speciale website geopend! Gelukkig hoeven we voorlopig nog geen afscheid te nemen van deze serie. Bayonetta 3 is namelijk in ontwikkeling voor de Switch en moet volgend jaar verschijnen.

Wat is jouw favoriete herinnering aan de Bayonetta games? Laat het ons weten in de reacties.