Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Root Film komt naar het westen

Weet jij je hoofd koel te houden tijdens alle mysterieuze ontwikkelingen?

Nadat eerder dit jaar Root Letter verscheen komt nu ook het vervolg naar het westen. Wanneer we Root Film kunnen verwachten is nog niet bekend.

Het verhaal van Root film gaat over een TV-serie met de naam “Shimane Mystery Drama Project”. Deze serie werd tien jaar geleden, zonder verklaarbare reden, geannuleerd. Om de serie nieuw leven in the blazen gaat een groep studenten op onderzoek uit.

Wanneer het team op zoek gaat naar een geschikte filmlocatie staat een moord hen in de weg. Vanaf dat punt neemt het verhaal bizarre wendingen en raakt het team verzeild in verschillende verdachte situaties.

Je moet Root Film niet per se als een game zien. Het is meer een verhaal dat door middel van een game wordt verteld. Het voordeel hiervan is dat er een aantal interactieve elementen in het spel zitten. Zo zal je tijdens gesprekken bepaalde sleutelwoorden moeten onthouden die je later weer nodig hebt.

Heb je genoeg van deze sleutelwoorden dan kan je een geheim oplossen. Confronteer een karakter met een combinatie van sleutelwoorden en je komt in een soort gevecht. Heb je genoeg bewijs tegen de persoon dan win je het gevecht en los je een raadsel op.

Een andere mogelijkheid is ‘zapping’. Met deze optie zie je het verhaal vanuit twee verschillende perspectieven op hetzelfde moment. Twee karakters zullen beschrijven wat ze zien en meemaken. Let goed op, want hiermee kan je wel eens achter het grote geheim komen. Welke vloek rust er precies op “Shimane Mystery Drama Project”? Lukt het jou om het te ontraadselen?

Wanneer Root Film in de winkels ligt is nog niet bekend. Uitgever PQube zal deze datum later bekend maken. Wel hebben ze alvast onderstaande trailer uitgegeven.