Tips voor jouw The Outer Worlds-personage

Stel dat je aantrekkelijk en dom wil zijn, hoe doe je dat dan?

In The Outer Worlds kun je je personage aanpassen, zoals in elke zichzelf respecterende RPG. Wat een beetje anders is aan The Outer Worlds, is dat mankementen (“flaws” in het Engels) ook een positief effect kunnen hebben. Dom zijn bijvoorbeeld geeft je nieuwe opties in gesprekken.

Hoe pak je het maken van een dom karakter aan? Dat bespreekt Obsidian-designer Nitai Poddar met Brandon van IGN. Brandon is een fan van Han Solo en ziet hem als een knappe, maar niet zo slimme held. Aan de hand van het doorlopen van de keuzes horen we veel over hoe de keuzes in The Outer Worlds werken en welk effect ze hebben.

Je hebt een beperkt aantal punten die je kunt verdelen over zes eigenschappen. Voor je lichaam is er kracht en behendigheid, voor de geest zijn er intelligentie en opmerkzaamheid en voor je persoonlijkheid zijn er charme en temperament. Deze eigenschappen hebben op hun beurt invloed op vaardigheden zoals overtuigen, liegen, intimideren, hacken, wetenschap en inspiratie. Zodra je een eigenschap lager maakt, gaan de bijbehorende vaardigheden ook omlaag. Aan de andere kant krijg je er een punt voor terug, om in een andere eigenschap te investeren.

Nadat je de eigenschappen hebt vastgelegd, kun je ook aan de knoppen draaien voor de vaardigheden. Hier zitten soms verborgen gevolgen in. Zo krijg je de tijdvertraging TTD pas als je ten minste 20 punten in pistolen hebt gestoken. Voordat je je uiterlijk kunt aanpassen, kun je nog één eigenschap kiezen: aanleg. Je kiest een functietitel en krijgt een bescheiden bonus voor een vaardigheid. Dit is meer voor de lol en geeft je een handvat om je personage meer tot leven te brengen.

Zodra je aan het uiterlijk gaat werken, kun je maar het best beginnen door een paar keer willekeurig gegenereerde gezichten te bekijken. Er zijn namelijk tientallen instellingen om aan te passen. Opmerkelijk is dat ook dames toegang hebben tot alle gezichtsbeharing. Eindelijk gelijke keuzes!

Wanneer The Outer Worlds precies uitkomt voor Nintendo Switch, is nog niet bekend. Voor pc, Xbox One en PlayStation 4 komt de game 25 oktober uit.

Geef een reactie