Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Hele lading aan informatie over Fairy Tail RPG

Fairy Tail RPG
Ga volgend jaar de strijd aan met de sterkste Magic Guild in Fiore in de Fairy Tail RPG.

Ga volgend jaar de strijd aan met de sterkste Magic Guild in Fiore in de Fairy Tail RPG.

Fans van Fairy Tail kunnen eind deze maand in Frankrijk de demo van het spel spelen, maar tijdens EGX London is tijdens een livestream de demo alvast getoond en een interview met NintendoEverything onthuld nog wat extra informatie over het spel.

Het hele interview is hier te lezen maar de volgende kernpunten zijn eruit gehaald:

  • De ontwikkeling begon iets meer dan een jaar geleden
  • Meer dan tien speelbare personages, waarvan niet allemaal Fairy Tail leden zijn.
  • De Fairy Tail bedenker Mashima is erg betrokken bij de game. Als een gamer kan die feedback geven als consument, maar ook als de IP eigenaar waardoor die bepaalde dingen niet cannon toe wil staan, maar sommigen absoluut niet.
  • Aanvallen hebben allemaal hun eigen range, elementen van magie zijn belangrijk met de match-up zoals vuur tegen ijs.
  • Gevechtssysteem gaat veel dieper met sterkere magie door het beter maken van je guild, personages en de banden tussen de personages. Tevens zullen er combinatie aanvallen zijn en zitten ook de Unison Raid aanvallen in het spel.
  • Het verhaal begint echt bij de Grand Magic Games ongeveer halverwege het totale verhaal van de manga. Het bevat niet het volledige verhaal omdat de ontwikkelaar graag een vervolg maakt. Tevens krijgen alle personages een origineel verhaal in het spel.

De live gameplay demo die getoond werd op EGX laat vooral de beginselen van het spel zien. Zo zien we een stukje van Magnolia, van de Fairy Tail guild hal, en volgen we de presentator tijdens een quest waarin uitgebreid wordt verteld over hoe het gevechtssysteem werkt.

https://www.youtube.com/watch?v=l6J2Wg7f9wA

Fairy Tail RPG (voorlopige naam) moet in 2020 uitkomen voor PS4, PC, Xbox One en Switch.