Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Tokyo Mirage Sessions #FE Encore wereldwijd gebaseerd op westerse Wii U-versie

Geen ongecensureerde editie, dit keer ook in Japan.

Geen ongecensureerde editie, dit keer ook in Japan.

Toen Tokyo Mirage Sessions #FE in 2016 internationaal voor de Wii U verscheen, waren een aantal fans teleurgesteld dat de game bij de lokalisatie enigszins gecensureerd was. Zo werden bepaalde riskante outfits, verhaalelementen en de leeftijden van sommige personages aangepast ten opzichte van de Japanse release. Veel fans vroegen zich af of de nieuwe Switch-versie deze verandering behoudt of trouw blijft aan de originele, Japanse versie.

Het verlossende antwoord is nu te vinden op de Japanse website van de game. Daar staat nu beschreven dat de Switch-versie gebaseerd is op de westerse, gecensureerde uitgave van de originele game. Dat betekent dat de wijzigingen die de lokalisatieteams toentertijd hebben aangebracht in de Wii U-versie, nu wereldwijd te vinden zijn in Tokyo Mirage Sessions #FE Encore. Oplettende fans hadden eerder deze maand al opgemerkt dat een outfit van hoofdpersonage Tsubasa Oribe in een screenshot op de Japanse website al was aangepast.

Tokyo Mirage Sessions #FE Encore is een samenvoeging van de Shin Megami Tensei-serie van Atlus en Nintendo’s eigen Fire Emblem-serie. De Switch-port bevat nieuwe verhaalelementen en een nieuw lied dat niet in de oorspronkelijke Wii U-game zat. De nieuwe versie van deze RPG wordt op 17 januari 2020 uitgebracht voor in winkels en de Nintendo eShop voor € 59,99.