Tokyo Mirage Sessions #FE Encore wereldwijd gebaseerd op westerse Wii U-versie

Geen ongecensureerde editie, dit keer ook in Japan.

Toen Tokyo Mirage Sessions #FE in 2016 internationaal voor de Wii U verscheen, waren een aantal fans teleurgesteld dat de game bij de lokalisatie enigszins gecensureerd was. Zo werden bepaalde riskante outfits, verhaalelementen en de leeftijden van sommige personages aangepast ten opzichte van de Japanse release. Veel fans vroegen zich af of de nieuwe Switch-versie deze verandering behoudt of trouw blijft aan de originele, Japanse versie.

Het verlossende antwoord is nu te vinden op de Japanse website van de game. Daar staat nu beschreven dat de Switch-versie gebaseerd is op de westerse, gecensureerde uitgave van de originele game. Dat betekent dat de wijzigingen die de lokalisatieteams toentertijd hebben aangebracht in de Wii U-versie, nu wereldwijd te vinden zijn in Tokyo Mirage Sessions #FE Encore. Oplettende fans hadden eerder deze maand al opgemerkt dat een outfit van hoofdpersonage Tsubasa Oribe in een screenshot op de Japanse website al was aangepast.

Tokyo Mirage Sessions #FE Encore is een samenvoeging van de Shin Megami Tensei-serie van Atlus en Nintendo’s eigen Fire Emblem-serie. De Switch-port bevat nieuwe verhaalelementen en een nieuw lied dat niet in de oorspronkelijke Wii U-game zat. De nieuwe versie van deze RPG wordt op 17 januari 2020 uitgebracht voor in winkels en de Nintendo eShop voor € 59,99.

Ruben

Ik ben 23 jaar en van jongs af aan al een groot fan van gaming, met een voorliefde voor Nintendo. Er zijn maar weinig gameseries van Nintendo die ik niet gespeeld heb. Vroeger was ik een en al platform/adventure-games, nu heb ik een lichte voorkeur voor RPG's.

Eén gedachte over “Tokyo Mirage Sessions #FE Encore wereldwijd gebaseerd op westerse Wii U-versie

 • 18/10/2019 om 11:57
  Permalink

  Heb even gekeken wat nu precies de censuur inhoudt.
  En ik moet zeggen dat ze er (destijds) wel veel tijd en moeite in hebben gestopt.
  Het is echter wel echt een Japanse game, waar je voornamelijk ook wat van de cultuur en gewoontes van Japan moet kennen om alles te snappen.
  Wat dat betreft is het jammer dat we niet de versie krijgen zoals die bedoeld is, maar vanuit een commercieel standpunt kan ik het wel begrijpen.

  Het is ieder geval een game die altijd nog op mijn lijstje staat en destijds op de Wii-U heb overgeslagen.
  Twijfel nog wel of ik deze voor goedkoper ergens op de Wii U nog wil halen of (al dan niet digitaal) op de Switch. Gelukkig nog genoeg games die ik tot die tijd kan/moet/wil spelen en dan zien we wel weer verder.

Geef een reactie