Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

De Wild Area van Pokémon Sword & Shield bevat meteen extreem sterke Pokémon

Pokémon Sword Shield art
Kijk uit dat je deze schepsels niet te vroeg tegen het lijf loopt.

Kijk uit dat je deze schepsels niet te vroeg tegen het lijf loopt.

Een van de grote toevoegingen in Pokémon Sword & Shield is de uitgestrekte Wilde Area, waar spelers vrij kunnen rondlopen en allerlei Pokémon kunnen tegenkomen. Dit gebied ligt in het midden van de Galar-regio en verbindt verschillende andere plekken met elkaar. Eurogamer heeft al aardig wat rondgelopen over de contreien en ontdekte dat je niet alleen uiteenlopende types Pokémon tegenkomt, maar dat deze ook erg van level kunnen verschillen. Zo kwamen ze met hun starter Pokémon en level 6 Pidgey opeens monsters tegen die al level 50 hadden bereikt.

Het is geen revolutionair systeem voor RPG’s in het algemeen om snel extra sterke monsters tegen te komen. Denk bijvoorbeeld aan de Xenoblade Chronicles-serie, waar je binnen een uur al in ingemaakt kan worden door een Territorial Rotbart van meer dan vijf keer je huidige level. In de Pokémon-serie is dit echter nooit eerder gedaan en verliep de levelcurve van tegenstanders altijd synchroon aan de voortzetting van het verhaal.

Pokémon Sword & Shield verschijnen op 15 november 2019 voor Nintendo Switch in winkels en de Nintendo eShop voor € 59,99.