Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Preview] Luigi’s Mansion 3

Ga mee op nieuw avontuur met onze groendgeklede, besnorde held.

Ga mee op nieuw avontuur met onze groengeklede, besnorde held.

Luigi is terug in een gloednieuw avontuur. Op Halloween kunnen Switch-bezitters aan de slag met Luigi’s Mansion 3. Wij konden alvast aan de slag met de titel. Lees hier onze eerste bevindingen.

Terug in 2002 verscheen Luigi’s Mansion voor de Nintendo GameCube, toen elf jaar later, in 2013, verscheen Luigi’s Mansion: Dark Moon. In de spellen speel je als Luigi en kom je de verstrooide professor E. Gadd tegen. Samen met een stofzuiger zul je een huis verkennen en hiermee spoken opzuigen. Luigi mag weer de held uithangen in het nieuwe vervolg voor de Nintendo Switch. In Luigi’s Mansion 3 verkent onze groengeklede held geen huis, maar een hotel. Hij heeft namelijk een uitnodiging gekregen en gaat samen met Mario, Peach en een aantal Toads op pad. Ze worden allemaal verwelkomt door het personeel en iedereen krijgt een eigen kamer. Maar dan, diep in de nacht, begint het hotel te spoken…

Spokenjacht

Luigi is terug in actie met een nieuwe stofzuiger, de “Poltergeist G-00”. Deze stofzuiger heeft een aantal nieuwe snufjes gekregen ten opzichte van de voorgaande stofzuiger. Het is nogsteeds mogelijk om met je stofzuiger te blazen en te zuigen. De mogelijkheid om een soort ontstoppers te schieten is compleet nieuw. Deze ontstoppers vind ik tot nu toe erg handig; je kan namelijk aan het touw ervan zuigen. Met deze optie kun je een aantal dingen doen, bijvoorbeeld zware deuren openmaken, maar ook kisten en tonnen kapot slaan. Je kunt nu ook Gooigi, waarmee we kennis konden maken in de Luigi’s Mansion remake op de Nintendo 3DS, oproepen. Met Gooigi kun je door tralies lopen, maar ook bijvoorbeeld door spijkers. Wil je het spel met twee spelers spelen, dan kan dat ook! De ene speler beweegt Luigi en de andere speler neemt de controle over Gooigi.

Een hotel vol gekkigheid

In dit waanzinnige hotel verken je allerlei verdiepingen, maar eerst moet je wel de liftknoppen verzamelen. Dit doe je door bazen te verslaan, die hebben immers de liftknoppen gestolen. De eerste paar verdiepingen lijken op een hotel, maar hoe hoger je komt, hoe gekker het wordt. Zo kom je bijvoorbeeld een winkelcentrum tegen, maar ook een begroeide verdieping en een televisie-set. Tot nu toe is er veel creativiteit te vinden, zowel de verdiepingen zelf, maar ook de baasgevechten zijn uitermate origineel.

Naast het hoofdverhaal zijn er ook twee extra modi: ScareScraper en ScreamPark. In ScareScraper kun je zowel online danwel lokaal spelen. Het is de bedoeling om binnen de tijd alle spoken te vinden en op te zuigen. In ScreamPark kun je aan de slag met minigames.

Voorlopige Conclusie

Luigi’s Mansion 3 lijkt wel de perfecte game uit de serie te worden. Een goede humor is in het spel erg aanwezig. De animaties van Luigi in de cutscenes, maar ook in het spel zelf zien er vooralsnog fantastisch uit. De baasgevechten zo ver zijn erg creatief; je merkt dat Nintendo veel werk in de baasgevechten heeft gestoken. Ik ben benieuwd wat de rest van de game heeft te bieden.