Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Blizzard schrapt lanceringsevenement Overwatch – Legendary Edition in New York

Lopen de controverses rondom Blizzard uit de hand?

Lopen de controverses rondom Blizzard uit de hand?

Het zal je misschien niet ontgaan zijn dat ontwikkelaar Blizzard vorige week behoorlijk onder vuur is komen te liggen. Dit gebeurde naar aanleiding van een incident met een Chinese Heartstone-speler die in een interview tijdens een het Heartstone Grandmasters-toernooi zijn steun uitte voor de demonstranten in Hongkong. Als reactie hierop verbande Blizzard de speler, blitzchung genaamd, een jaar lang om deel te nemen aan toernooien en nam zijn prijzengeld af. Dit leidde tot veel protest van fans, waarna Blizzard zijn beslissing afzwakte door de verbanning te halveren en het prijzengeld terug te geven.

Vandaag verschijnt een van Blizzards paradepaardjes op de Nintendo Switch: Overwatch – Legendary Edition. Om dat te vieren had Blizzard morgen in de Nintendo Store in New York een groot lanceringsevenement gepland, waarbij verschillende stemacteurs van de game aanwezig waren. Op Twitter heeft Nintendo nu laten weten dat dit niet doorgaat, omdat Blizzard het evenement heeft afgezegd. Er wordt geen reden gegeven, maar fans speculeren dat dit hoogstwaarschijnlijk te maken heeft met de controverses waar Blizzard op dit moment in verzeild is geraakt.

De release van Overwatch wordt niet aangetast door de annulering van het evenement. De game verschijnt vandaag voor € 39,99 in de Nintendo eShop en zal vanaf 20:00 uur vanavond te spelen zijn.