Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Bekijk de eerste 20 minuten van The Outer Worlds

The Outer Worlds
Er is veel verbeterd ten opzichte van wat we in vorige trailers zagen.

Er is veel verbeterd ten opzichte van wat we in vorige trailers zagen.

Wil je weten hoe het gaat met The Outer Worlds, maar wil je toch spoiler-vrij blijven? Wij bekeken deze video van de eerste 20 minuten van The Outer Worlds en doen spoiler-vrij verslag.

De verwachtingen voor The Outer Worlds zijn hoog. Ontwikkelaar Obsidian Entertainment was eerder verantwoordelijk voor Star Wars: Knights of the Old Republic II, Never Winter Nights 2 en Fallout: New Vegas. Bovendien zijn de ontwikkelaars van de oorspronkelijke Fallout in de jaren 90 (Leonard Boyarsky en Tim Cain) ook betrokken bij The Outer Worlds. Na de kritieken op Bethesda’s Fallout 4 en Fallout 76 hebben veel fans van het survival RPG-genre hun hoop gevestigd op The Outer Worlds.

In deze nieuwe video is te zien dat er is gewerkt aan de souplesse van het vechten en hoe de game eruit ziet. De reacties zijn vooral positief en er worden vergelijkingen gemaakt met andere geliefde games zoals Bioshock en Firefly.

Obsidian stuurt de verwachtingen qua lengte eerder naar KOTOR II dan naar Fallout of Skyrim. In ongeveer 40 uur zou je The Outer Worlds kunnen uitspelen echter heb je dan nog lang niet elke mogelijke speelstijl en companion tot op de bodem verkend. Kies je voor open gevechten of juist voor stealth? Dat maakt uit voor de companions die je bij je hebt. Als je de ene stijl kiest, bouw je de relatie met een bijbehorende companion op en krijg je andere spelopties. Zo staat er een prijs op het hoofd van de eerste questgever. Je kunt ervoor kiezen om die quest uit te spelen, maar je kunt hem ook aangeven en het geld opstrijken. Als je alles wil meemaken, zul je het spel meerdere keren totaal anders moeten spelen.

The Outer Worlds komt uit voor PC, Xbox en PlayStation op 25 oktober. Daarna komt de game ook naar de Nintendo Switch maar een releasedatum hiervoor is nog niet bekend. Het bedrijf dat de port verzorgt is Virtuos, die eerder de port van L.A. Noire en Dark Souls: remastered verzorgde. Tevens werkte Virtuos mee aan Starlink: Battle for Atlas en Astral Chain.