[Review] Killer Queen Black

De populaire arcade eSport is eindelijk speelbaar op consoles. Lees hier onze mening.

Het populaire Killer Queen keert terug onder Killer Queen Black. In het spel speel je wedstrijdjes die je op drie manieren kan winnen: zorg dat je alle gaten van je basis vult, vermoord de koningin drie keer of breng de slak naar de finish. Dit zorgt natuurlijk voor heerlijke chaos. Benieuwd naar onze mening? Lees dan onze review.

Stand your ground

In Killer Queen Black kan je per toernooi kiezen tussen twee personages: de werkers en de koningin. De wedstrijdjes speel je vier tegen vier verdeeld als drie werkers en één koningin. Als werker heb je een aantal mogelijkheden; je kan besjes verzamelen om de gaten te vullen, je kan de slak berijden en je kan in een portaal stappen. In een portaal kan je een power-up bemachtigen die je behoudt tot je afgaat. Voorbeelden van deze power-ups zijn een schild of een draaiende spijkerbal om je heen. Met de spijkerbal kan je andere werkers vermoorden, maar ook de koningin. Deze power-ups zijn dus erg handig, maar krijg je niet zomaar. Je moet eerst een besje vasthebben voordat je krachtiger kan worden. Als werker kan je zo vaak als je maar wilt afgaan, maar dat is natuurlijk niet aan te raden gezien de wachttijd tussen het doodgaan en de mogelijkheid om weer te bewegen.

Als koningin speel je daarentegen een andere rol. Zij mag echter maar twee keer doodgaan voordat het potje stopt. Je kan als koningin verschillende dingen doen. Je kan portalen ‘claimen’ door over ze heen te vliegen. Met deze functie kan alleen je eigen team dit portaal gebruiken. Er is ook de mogelijkheid om over portalen van het andere team te vliegen waarmee het weer jouw kleur wordt. De koningin kan ook aanvallen via meerdere kanten; zowel horizontaal als naar beneden. Het is jouw doel om de andere Killer Queen neer te halen, maar ook de werkers zelf wanneer ze om de slak zitten of als ze besjes verzamelen.

Koningin of werker? Kies zelf!

Killer Queen Black biedt de mogelijkheid voor quick play, maar ook voor ranked. Je kunt zelf kiezen of je een voorkeur hebt om werker te zijn, koningin of willekeurig één van de twee. Het is erg prettig dat er de mogelijkheid is om je voorkeur uit te spreken, in plaats van willekeurig gekozen. Hierdoor kan je vaak de rol spelen die je wilt. Speel je met willekeurige mensen online, dan merk je wat een heerlijke chaos het spel kan worden. Aangezien je op drie manieren kunt winnen, zijn er ook drie manieren waar je moet opletten. Ik had wel meerdere keren dat iemand voor de slaktactiek koos, waarbij ons team dat net optijd doorhad. Het kan ook gebeuren dat een match zomaar voorbij is, maar dan blijkt dat de koningin al drie keer is verslagen. Al met al is het erg spannend en ook erg leuk. Je speelt korte potjes waarbij je steeds een andere tactiek kan gebruiken.

Audiovisueel

De artstyle van de game is in een retro pixelstijl. De stijl past goed bij het soort spel, namelijk de oldschool arcadegames. De game is erg gedetailleerd en oogt mooi op de Nintendo Switch. De muziek past goed bij het spel, maar is niet memorabel. Daarentegen klinken de deuntjes wel goed bij de gevechten.

Conclusie

Met Killer Queen Black kun je de arcadehit nu zelf ook thuis spelen. Je kan namelijk op drie manieren winnen: vul de basis met besjes, versla de koningin drie keer of race met de slak naar de finish. Het spel speelt erg soepel op de Nintendo Switch. Het spel is een feest, zowel online als lokale multiplayer. Helaas mis ik wel een singleplayer-modus waar je met bots speelt. Er worden namelijk soms bots gebruikt online wanneer er niet genoeg spelers zijn. Deze bots zijn goed aangepast, dus waarom er geen singleplayer-modus is, blijft me een raadsel. Killer Queen Black is een goede, leuke toevoeging voor de Nintendo Switch.

Cijfer: 8,0

Robin

Hey, ik ben Robin en ben 19 jaar. Mijn favoriete genres zijn metroidvania's, RPG's en games met een goede mysterieuze sfeer. Mijn favoriete games zijn de Phoenix Wright-games, Ghost Trick en de Mother-serie.

Geef een reactie