Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Doraemon: Story of Seasons nu te spelen op de Switch

De robotkat en zijn vrienden gaan het boerenleven verkennen.

Japan kon al een flinke tijd met dit spel aan de slag. Sinds deze week kan je ook in Europa spelen met Doraemon en zijn vrienden.

Doraemon is een mangalerie die draait om, hoe kan het ook anders, Doraemon. Deze robotkat is vanuit de toekomst teruggereisd naar het huidige tijdperk en beleefd daar allerlei avonturen. Zoals met alle grote manga’s is Doraemon meer dan gewoon een verhaal. Naast de boeken zijn er ook films, series en dus ook computerspellen.

In deze nieuwste game gaat hij de samenwerking aan met het bekende spel Story of Seasons. Bij deze spellen draait het om het leven op het platteland. In dit geval dus het platteland waar Doraemon en zijn vrienden leven.

Doraemon: Story of Seasons combineert de landbouw simulatie aspecten met de bekende karakters. Deze karakters hebben speciale eigenschappen en toffe gadgets die het leven op het platteland net wat makkelijker maken. Je kan gewassen beheren maar ook bijvoorbeeld schapen houden.

Alsof dat nog niet genoeg is kan je in het spel ook gaan vissen en zit er een modus in waarbij je je huis kan decoreren. Net als in Animal Crossing moet je ook verschillende insecten vangen en zijn er diverse festivals terug te vinden tijdens het spelen.

Door het verhaal te spelen krijg je toegang tot steeds meer acties. Zo kan je weerkaarten verkrijgen die je in staat stellen het weer te veranderen en ook de speciale ‘anywhere door’ komt terug in het spel. Hiermee reis je snel van de ene naar de andere plek.

In onderstaande serie kan je alvast zien hoe het spel er uit ziet. Ga jij hem uitproberen? Het spel is vanaf nu te verkrijgen voor €49,99.