Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Europese release Dr. Kawashima’s Brain Training bevestigd

Brain Training key art
Begin 2020 goed met een dosis hersentraining op de Switch.

Begin 2020 goed met een dosis hersentraining op de Switch.

Afgelopen week kondigde Nintendo Dr. Kawashima’s Brain Training voor Nintendo Switch onverwachts aan in Japan. De game verschijnt daar op het einde van december van dit jaar. Een aankondiging voor een Westerse release bleef echter uit, tot vandaag. Op Twitter bevestigt Nintendo dat de game op 3 januari 2020 zal verschijnen in Nederland, zowel in de winkels als in de Nintendo eShop.

De game biedt een breed scala aan hersentrainingen, die gebruik maken van de verschillende functies van de Switch. Zo speel je steen-papier-schaar met de infrarood-functie en los je rekensommen op met het touchscreen. Daarnaast kun je, mits je lid bent van Nintendo Switch Online, je trainingsresultaten tonen in de ranglijsten van de game en het opnemen tegen je vrienden.

Als je Dr. Kawashima’s Brain Training in de winkel koopt, krijg je een gratis Nintendo Switch-stylus bij de game. Op die manier kun je, volgens Nintendo, de game spelen zoals je dat gewend bent op de Nintendo (3)DS-familie. Hieronder vindt je de tweet met de officiële aankondiging en de eerste Nederlandse trailer.