Day & Night komt 22 oktober naar de Switch

Over twee weken kan je aan de slag met Day & Night. Een klassieke puzzelgame met een twist. 

Vandaag maakte Ridiculous Games bekend een nieuw spel uit te brengen op Nintendo’s hybride console. Een uitdagend spel wat doet denken aan vroegere 2D spellen als Tetris en PuyoPuyo. 

Hoewel de makers dicht bij het originele concept wilden blijven vonden ze ook dat ze moesten vernieuwen. Dit hebben ze gedaan door dag- en nachtcycli in te bouwen. Is het dag, dan zal je alleen combinaties kunnen maken met de dagblokjes. Is het nacht, dan kan je alleen aan de slag met nachtblokjes. Je zal hierdoor goed vooruit moeten plannen zodat je niet vast komt te zitten. 

Hoe meer blokjes je weg weet te spelen door groepen te maken, hoe sneller de dag in de nacht veranderd. Dit zal niet alleen bij jou gebeuren, nee ook je tegenstander speelt dan ineens in een ander tijdstip. Hierdoor kan je de ander mooi dwars zitten, maar pas op dat jij niet degene bent die gefopt wordt! 

De makers hebben bewust gekozen om hun spel uit te brengen op de Switch. Ze benoemen daarbij dat voor veel mensen Nintendo de eerste aanraking met games is geweest. Om deze vroegere games te eren brengen de makers nu dit spel exclusief naar de Nintendo Switch. Ook is de Switch het ideale multiplayer systeem waar dit spel goed bij aansluit. 

Day & Night bevat verschillende speelmodi. Zo kan je gaan voor “rehearsal” hierin neem je het op tegen de computer. Dit is de beste optie voor beginners. Je kan hier langzaam aan de basisprincipes en controls van het spel werken. 

Een andere optie is de “Versus Mode”. Zoals de naam al doet vermoeden neem je het hierin op tegen een andere speler. Hoewel het hier dus om een strijd gaat kan je deze stand ook tegen de computer spelen maar ook met een vriend of vriendin. Je kan hierbij met twee spelers op één Switch spelen!

Verder zien we “Survival Mode”. Dit is een stand gemaakt voor spelers die graag alleen spelen. Het is jouw doel om het zo lang mogelijk vol te houden in het steeds moeilijker wordende spel. Tot slot zit er ook een verhaalmodus in het spel. Hierin strijd je tegen diverse tegenstanders en zal zich langzaam een verhaal ontwikkelen. Ben je klaar met het verhaal dan zijn er ook nog speciale challenges die je kan doen. Hierbij zal je strijden met andere regels dan die je in het basisspel gewend bent. 

Zoals je kan lezen is er genoeg te doen in Day & Night. Lijkt het jou een interessant spel dan kan je het nu alvast vooruit bestellen in de Nintendo eShop. Koop je het spel nu al dan kost het slechts €15, dat is €5 minder dan de normale prijs. Als je het spel nu al koopt zal het op 22 oktober automatisch gedownload worden. 

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

Eén gedachte over “Day & Night komt 22 oktober naar de Switch

Geef een reactie