Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pokémon Sword & Shield krijgen toch geen 18 gyms

De Pokémon Company legt het misverstand uit.

Eerder deze week kon je lezen dat er wel 18 gyms in de nieuwe Pokémon games zouden zitten. Helaas was dit een misverstand. Lees hier hoe het wel zit.

Even leek het erop alsof we een nieuw record kregen qua aantal gyms in een Pokémon game. Afgelopen week verscheen namelijk het nieuws dat er 18 gyms zouden zijn verdeeld over een major en minor league. Helaas gaat dat feestje toch niet door.

Het misverstand komt door het onderstaande citaat van Shigeru Ohmori. Hij is game designer bij Game Freak, de studio achter de Pokémon spellen.

Er zijn 18 verschillende type gyms in het verhaal. Afhankelijk van de gekozen versie zitten er andere gyms in de major en minor league. Zo zit bijvoorbeeld in Pokémon Sword de vecht gym in de major league, maar in Shield kom je de geest type gym tegen.
Het idee van het verhaal is dat ieder jaar alle gyms in de Galar regio een competitie houden. Die competitie bepaald welke gyms er in de minor of major league komen.

Shigeru Ohmori

Hier lijkt het dus te gaan om 18 verschillende gyms. Toch is dat niet helemaal waar zo zegt de Pokémon Company nu. Om het misverstand uit de wereld te helpen hebben ze contact opgenomen met Game Informer. Zij plaatste daarna het volgende bericht.

… De Pokemon Company nam contact met ons op en zeiden: ‘Hey, ik denk dat er iets mis is gegaan in de vertaling of dat er wat verkeerde dingen zijn gezegd, het aantal gyms zal gelijk zijn aan dat van eerdere spellen.’

Game Informer

Hoewel ze dus niet specifiek een aantal noemen kunnen we er vanuit gaan dat er gewoon acht gyms in de spellen komen te zitten zoals gebruikelijk. Het is opvallend dat de Pokémon Company niks meer zegt over de verschillende leagues. Misschien komen er dus alsnog wel meer gyms dan we denken maar tellen ze de minor league gyms niet als volwaardige gyms.

Wat denk jij, hoe zullen de games vorm gaan krijgen in deze aanstaande Pokémon spellen? Over iets meer dan een maand zullen we het weten. Kan je echt niet wachten op deze spellen, bekijk dan de 24 uur lange livestream van Glimwood Tangle. Deze duurt nog tot zaterdagmiddag drie uur.