Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Auto Chess: Origin komt volgend jaar naar de Switch

Auto Chess: Origin, zal ergens in 2020 op de Switch beschikbaar zijn.

Auto Chess: Origin zal ergens in 2020 op de Switch (en PS4) beschikbaar zijn.

Dit heeft uitgever Dragonest aangekondigd. Auto Chess is op Dota 2 gebaseerd en is al op iOS, Android en Steam (Windows, Linux en Mac) gratis verkrijgbaar. Net als schaken speel je het op een bord, om de beurt. Daar houdt de vergelijking overigen wel zo’n beetje op. Er zijn in Auto Chess veel meer soorten stukken, aanvallen en power-ups. Het is echt een kruising tussen Dota 2 en schaken, voor 8 spelers.

Auto Chess: Origin is begonnen als een custom map voor de moba Dota 2. De karakters in Auto Chess hebben dan ook veel gemeen met hun tegenhangers uit Dota. Het is een multiplayer turn-based strategy game waarbij resource management en tactische keuzes bepalen of je wint. Zo helpt het om helden van hetzelfde ras bij elkaar te zetten, want dan krijg je een zogenaamde synergy.

Dit klinkt allemaal wel ingewikkeld, maar één troost: je karakters spelen automatisch. Je kunt Auto Chess ook zien als een kruising tussen tower defence en battle royale. Je plaatst je “stukken” en dan verloopt de strijd vanzelf.

Een trailer kun je hieronder bekijken.