Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Waarom Untitled Goose Game geen andere naam heeft

In een interview met IGN geeft ontwikkelaar House House duidelijkheid.

In een interview met IGN geeft ontwikkelaar House House duidelijkheid.

Untitled Goose game is een game die afgelopen week naar de Switch kwam, waarin het jouw doel is om als een gans mensen het leven zuur te maken. Maar waarom heet de game zo? “Untitled Goose Game” klinkt als een naam die later ingevuld had moeten worden, maar wat nooit gebeurd is. In een interview met IGN heeft ontwikkelaars House House laten weten dat dat inderdaad zo ongeveer is wat er gebeurd is.

“We really did intend to come up with something! We’d always just called it ‘goose game’ internally, but when we had to upload footage of it for a festival, we wanted to make it clear that wasn’t the final name, so we put it up as Untitled Goose Game. We didn’t intend for that to be the name of the game, but it really stuck, and we never found anything we liked more.” – House House developer Stuart Gillespie-Cook

“We’ve had too many suggestions [from] fans over the years: Metal Goose Solid, Honkers Gone Bonkers, Goose on the Loose, Wild Goose Chase, Duck Duck Goose, etc.” – House House developer Jake Strasser

Toch bleken ze uiteindelijk weel een naam verzonnen te hebben: “Some Like it Honk.” Maar na overleg bleken toch meer mensen Untitled Goose game leuk te vinden.

“The only title we ever even remotely considered was ‘Some Like it Honk,’ because we thought it was funny, but I don’t think [we] ever seriously considered using it. Untitled Goose Game just has such a nice ring to it.” – Strasser