Mario Kart Tour snelst groeiende mobiele Nintendo game

Na lang wachten kwam woensdag Mario Kart Tour uit voor iPhone en Android. Opnieuw een goede zet van Nintendo, het spel breekt nu al records!

Dat Mario Kart een populaire serie was wisten we natuurlijk al. Mario Kart 8DX verkocht erg goed op de Nintendo Switch. Ook eerdere spellen in de serie gingen altijd als zoete broodjes over de toonbank. Het is dan ook niet zo gek dat Nintendo juist van dit spel een mobiele titel uit ging brengen.

Woensdagochtend verscheen het spel, minder dan 36 uur later was het spel al meer dan 10 miljoen keer gedownload. Hoewel eerdere mobiele titels van Nintendo het ook altijd goed deden is dit toch een nieuw record! Verwacht word ook dat het aantal downloads de komende dagen nog snel zal blijven stijgen!

Ter illustratie, toen Super Mario Run uit kwam behaalde deze ‘slechts’ 4.7 miljoen downloads in dezelfde tijd. Mario Kart Tour doet het dus ruim twee keer zo goed! Sterker nog, zelfs Pokémon go kon maar op 6.7 miljoen downloads rekenen in deze tijdspanne.

Een ander leuk detail is het feit dat Mario als geheel wel opleeft. Nadat Mario Kart Tour is verschenen werd ook Super Mario Run weer meer gedownload. In de eerste 24 uur na de lancering van Mario Kart Tour kreeg deze andere mobiele titel 200,000 downloads. Dat is 36 procent meer dan op een normale dag!

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

3 gedachten over “Mario Kart Tour snelst groeiende mobiele Nintendo game

 • 27/09/2019 om 10:59
  Permalink

  Het is best een grappig spel, alleen jammer dat je niet met Mario begint en dat je hem waarschijnlijk alleen bij dat duurdere pakket kunt vrijkopen. Hoop dat Nintendo dat beleid nog aanpassen doet.

 • 27/09/2019 om 23:59
  Permalink

  Je moet dit ook meer als iets voor tussendoor dat je misschien 1 a 2 keer per dag opstart dan iets wat je de hele dag wilt spelen.
  Als je het echt veel wilt spelen loop je snel tegen de micotransacties aan en daarbij is het ook niet echt leuk genoeg voor (vergeleken met een ‘normale’ Mario Kart).

Geef een reactie