Nintendo viert 130ste verjaardag

Nintendo is vandaag alweer 130 jaar geworden!

Het is vandaag feest bij Nintendo, ons favoriete spelletjesbedrijf is namelijk alweer 130 jaar oud. Het bedrijf kent zijn oorsprong uit 1889, op 23 september in dat jaar startte Nintendo als maker van Hanafuda-kaarten. Inmiddels kennen we Nintendo natuurlijk vooral van de velen consoles en handhelds welke in de loop van de jaren zijn verschenen.

Daily Nintendo wil Nintendo dan ook van harte feliciteren! Wat zijn jouw persoonlijke favoriete herinneringen aan Nintendo? Laat het hieronder weten!

8 gedachten over “Nintendo viert 130ste verjaardag

 • 23/09/2019 om 17:17
  Permalink

  Mijn eerste kennismaking met Nintendo was toen ik op 4-jarige leeftijd voor het eerst met (toen nog) mijn broers’ NES Super Mario Bros. mocht spelen. Sindsdien ben ik niet meer weg te slaan bij iedere machine waar Nintendo op staat.

 • 23/09/2019 om 21:03
  Permalink

  Ook mijn eerste kennismaking met Nintendo was de NES met Super Mario Bros en Duck Hunt samen op een cartridge. Heb mijn oude NES en alle games nog steeds!

 • 24/09/2019 om 10:30
  Permalink

  Verschillende: 1e keer game & watch Donkey Kong bij vriendje van me op basisschool. 1e keer Super Mario en Exitebike spelen op een net garriveerde NES in de Bijenkorf toen ik voor het eerst alleen op stap was als kind. Faacineerde me enorm gelijk die console en die spellen.
  Mijn SNES kopen van het schoolgeld dat mijn ouders me hadden gegeven, dat ding elke keer netjes inpakken na stiekem spelen en met gespeeld enthousiasme laten zien aan mijn ouders toen ik het schoolgeld met mijn krantenwijk aan school had betaald 😁 1e keer Mario kart bij vriend van me “even snel” en toen zo verslaafd samen zitten spelen dat mijn ouders verontrust en boos belden om 00:45u waar ik bleef op dinsdagavond op mijn 15e 😄 1e keer Metroid Prime spelen. 1e keer Mario Galaxy.

 • 25/09/2019 om 01:10
  Permalink

  Zelda a link to the past voor de eerste keer spelen en nadat ik deze in een keer uitgespeeld had, gewoon weer opnieuw beginnen. Vanaf dat moment verslingerd……

Geef een reactie