Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Special] Link’s Awakening Easter Eggs

Haal nog meer uit je avontuur op het Koholint eiland met deze Easter Eggs!

Zelda games staan bekend om hun “Easter Eggs” kleine grapjes verstopt in het spel. Link’s Awakening vormt geen uitzondering!

Zoals je donderdag in mijn review hebt kunnen lezen heb ik ontzettend genoten van deze game. Nadat ik het verhaal heb uitgespeeld ben ik dan ook op zoek gegaan naar zo veel mogelijk easter eggs. Dit zijn kleine grapjes die de makers in het spel verstopt hebben. 

Voor een aantal van deze easter eggs zal je wat verder in het spel moeten zijn dan dat je nu waarschijnlijk al bent. Hoewel ik probeer spoilers zo veel mogelijk te voorkomen is het helaas niet mogelijk om dit bericht helemaal spoiler vrij te houden. Wil je echt nog niks weten van het spel dan kan je het beste nu stoppen met lezen! Ben je wel benieuwd naar een aantal easter eggs zonder al te veel spoilers lees dan verder. Als de echte spoilers komen plaats ik nog een waarschuwing.

Muzikale Easter Eggs

In de review werd het ook al benoemd: Link’s Awakening draait om muziek! Naast het verhaal dat helemaal om instrumenten draait is ook de muziek in het spel zelf fenomenaal. Alsof dat nog niet genoeg is zitten er ook nog veel muzikale easter eggs in dit spel. 

Twee van deze easter eggs kan je al vinden voordat je ook maar bent begonnen met spelen. Wanneer je een nieuw spel start mag je een naam kiezen voor je held. Niet heel bijzonder zou je denken tenzij je een van de volgende namen selecteert:

Zelda: Vul je de naam Zelda in dan zal je een bekend liedje horen. Je krijgt dan namelijk de bekende titelsong van The Legend of Zelda maar dan in een frisse remix!

Totakeke: Totakeke is misschien een wat minder bekende naam. De naam stamt af van Kazumi  Totaka, hij zorgde voor de muziek in de originele Link’s Awakening. Selecteer je zijn naam dan krijg je een nieuwe versie van “Totaka’s Song”.

Marin: Bovenstaande twee easter eggs zaten ook al in de originele Link’s Awakening. De naam Marin is echter nieuw. Ook zij speelt een belangrijke rol in dit spel. Haar rol is zelfs zo groot dat ze een eigen categorie met easter eggs heeft! In deze versie heeft zij dus ook een eigen track gekregen.

Er is overigens ook nog een andere manier om “Totaka’s Song” te horen. Ga je naar het huis van Richard en wacht je daar voor twee en een halve minuut dan krijg je de originele “Totaka’s Song” te horen.

Dierlijke Easter Eggs

Naast een flinke dosis muziek zitten er ook veel dieren in Link’s Awakening. Natuurlijk zijn er de Cuccoos (kippen). Deze zien we terug in (bijna) iedere Zelda game. Net als in andere games kan je deze beesten flink te grazen nemen met je zwaard. Maar wanneer je te ver gaat zullen de kippen je terug pakken! Na een slag of 50 zal er namelijk een hele kudde met Cuccoos op je af komen!

In Meeuwendorp kan je verder nog wat vossen vinden. Deze zijn een stuk minder vergefelijk dan de Cuccoos. Sla je er eentje met je zwaard dan zal hij je meteen aanvallen en een deel van je hartjes opeten. Pas dus goed op voor je met je zwaard gaat spelen. 

Kom je even later bij dierendorp uit dan zal je ook wat konijnen tegen komen. Deze zijn (helaas) niet gevoelig voor je zwaardaanvallen. Je kan doen wat je wil maar de konijnen blijven rustig zitten. In het originele spel kon je al deze dieren te lijf gaan met wat toverpoeder om ze definitief om te brengen. Dit is in de versie op de Switch niet meer mogelijk

Betoverende Easter Eggs

Wat kan je dan nog wel met het toverpoeder? Naast het feit dat je er fakkels mee aan kan maken zijn er nog diverse leuke toepassingen. Vanaf hier zullen er wel steeds meer spoilers gaan volgen over het verhaal en de gebieden waar Link doorheen reist. Pas dus op met verder lezen als je  jezelf wil laten betoveren met de magie van dit spel!

Allereerst kan je het toverpoeder gebruiken op de groene, elektrische Buzzblobs. Gooi je hier wat van je toverpoeder overheen veranderd hij in een normale blob waardoor je hem met je zwaard kan verslaan. Later in het spel, wanneer je na het dierendorp toetreed tot de Yarna-woestijn komt er nog een vijand die erg gevoelig is voor het toverpoeder. De cactussen in deze woestijn vliegen namelijk in de fik als je er wat vuur overheen gooit! 

Kom je in een kerker een elektrische bol tegen? Probeer er ook eens wat toverpoeder overheen te gooien, wie weet veranderd hij dan wel in een mooie fee!

Naast het aanvallen van vijanden zijn er ook andere manieren om je toverpoeder kwijt te raken. Gooi je het toverpoeder over een stel botten in het midden van de Yarna-woestijn zal je een hint krijgen hoe je verder kan komen. Als je wat verder in het spel bent en een spook hebt teruggebracht naar zijn graf kan je ook wat toverpoeder over zijn graf gooien. Ook dat geeft een bijzondere tekst!

Op avontuur met Marin

Gedurende het spel zal je Marin tegenkomen op het strand. Je hebt haar nodig om verder te komen in jouw avontuur. Zodra je haar gevonden hebt kan je natuurlijk meteen naar de plek gaan waar je moet zijn. Je kan er ook voor kiezen om wat gekkigheid met haar uit te halen. Bij verschillende interacties met voorwerpen zal Marin namelijk een leuke opmerking maken, hieronder een paar leuke dingen.

  • Als je een kerker in gaat zal ze achter blijven en zeggen dat je erg voorzichtig moet zijn daarbinnen. 
  • Als je de kerker weer uitkomt zal ze een reactie geven afhankelijk van hoeveel hartjes je nog over hebt. 
  • Gooi je een pot kapot dan zal Marin lichtelijk geïrriteerd zeggen dat je je moet gedragen. 
  • Ga je met je schep in de grond graven dan zal ze je juist aanmoedigen en vragen hoever je nog door gaat. 
  • Als je de Cuccoos aanvalt zal ze je vragen daarmee te stoppen. Ga je echter toch door dan komt de duivelse kant van Marin naar boven. 
  • Speel je een liedje voor haar op je Ocarina dan is ze helaas niet echt onder de indruk. Je kan in dit spel dus toch niet alles bereiken met muziek. 
  • Zo zijn er nog vele andere easter eggs met Marin, neem haar bijvoorbeeld eens mee naar de winkel met het grijpautomaat. Zij zal dan laten zien hoe het écht moet!
  • Welke leuke activiteit heb jij nog gevonden? Laat het achter in de reacties. 
Overige Easter Eggs 

Er zijn nog een aantal leuke dingen over die je in Link’s Awakening kan doen. Omdat ze niet onder een van de eerder genoemde categorieën vallen plaatsen we ze hier bij elkaar. 

Stelen: Wanneer je naar de winkel gaat in meeuwendorp zal je een aardig assortiment zien. Na een tijdje ligt er zelfs een pijl en boog in de vitrine. Helaas kost deze wel bijna 1,000 rupees! Er is    echter een manier om deze veel goedkoper te krijgen, namelijk voor niks! Je kan deze pijl en boog uit de winkel stelen. Door het voorwerp boven je hoofd te houden en rondje om de winkeleigenaar te lopen zal de man je steeds aan blijven kijken. Als je de timing perfect voor elkaar hebt kan je de winkel uitlopen zonder te betalen. Helaas zal je later nooit meer de winkel in kunnen, doe je dit wel dan zal de winkeleigenaar je meteen vermoorden. Ook zullen personages in het spel je uitmaken voor dief. Denk dus goed na of je dit wil proberen. Overigens werkt het stelen niet alleen bij de pijl en boog maar voor alle voorwerpen. Laatstgenoemde is echter een van de duurste voorwerpen die je kan kopen. 

Bompijlen: Of je de pijl en boog nou steelt of gewoon netjes koopt, in combinatie met bommen  kan je er iets leuks mee doen! Wanneer je een van de twee op de x-knop zet en de ander op de y-knop kan je namelijk bompijlen afvuren. Door tegelijk op x en op y te drukken vuur je een pijl af met daaraan een bom. Deze bompijlen zijn super schadelijk en kunnen veel tegenstanders in een keer omleggen. 

Dit waren een aantal leuke dingen die je tijdens het spelen van The Legend of Zelda: Link’s Awakening kan doen. Heb jij zelf nog iets anders leuks gevonden? Laat het dan zeker achter in de reacties!