Trapinch staat centraal in de Community Day in oktober

Afgelopen weekend kon je nog aan de slag om Turtwig te vangen. Inmiddels is het ook bekend welke Pokémon je in oktober kan gaan vangen!

Iedere maand houdt Niantic een Community Day in Pokémon Go. Gedurende drie uur lang zal een bepaalde Pokémon veel voorkomen in het wild. Tijdens deze drie uur zal je de speciale Pokémon ook voor het eerst in een Shiny variant kunnen vangen.

De datum van de volgende Community Day stond al even bekend, namelijk 12 oktober. Om welke Pokémon het ging was nog onduidelijk. Inmiddels weten we dus dat het hier gaat om Trapinch.

Trapinch is een grond type Pokémon die is afgeleid van een mierenhoop. Zoals veel Community Day Pokémon heeft hij twee evoluties. Voor 25 candy evolueer je Trapinch in Vibrava. Vervolgens heb je nog eens 100 candy nodig om Vibrava te evolueren in Flygon.

De shiny variant van Trapinch en zijn evoluties
De shiny variant van Trapinch en zijn evoluties

Flygon heeft een grond/draak type, een redelijk zeldzame combinatie en daardoor soms erg waardevol! Ook zal Flygon een speciale aanval krijgen als je hem in de uren van de Community Day evolueert. Welke aanval dit gaat zijn is nog niet bekend. Vaak wordt dat een of twee dagen voorafgaand aan de dag pas bekend gemaakt.

Wat we wel al weten is dat er diverse bonussen te verdienen zijn. Zo zal je tijdens de drie uur 3x de hoeveelheid xp krijgen bij het vangen van Pokémon. Ook duren lures, speciale lokmiddeltjes die je op Pokéstops kan plaatsen) drie uur in plaats van een half uur.

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

Geef een reactie