Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Coöperatief schietspel Earthfall komt naar de Switch

EarthFall
Speel samen met vier vrienden in deze nieuwe shooter!

Volgende maand komt Earthfall naar de Switch. In deze shooter kan je met vier mensen lokaal samen spelen, iets wat je niet vaak ziet bij shooters!

Earthfall kwam vorig jaar al naar gameplatform Steam. Op 11 oktober zal dit spel zijn opwachting maken op Nintendo’s hybride console. Het zal naast het standaard spel ook alle eerder uitgegeven uitbreidingen bevatten. Als grote bonus krijgt de Switch ook ondersteuning voor een lokale vierspeler coöperatieve speelstand.

Verder kan je in dit spel 15 unieke locaties verwachten. Deze zijn onderverdeeld in een verhaal met 11 hoofdstukken. Ook zijn er 5 speciale “invasion maps”. In al deze locaties zijn er ontzettend veel items te vinden en vrij te spelen. Er is dus genoeg materiaal om je ook in je eentje mee te vermaken.

Daarnaast is er dus de coöperatieve speelstand. Zoals gezegd kan je lokaal met vier spelers spelen. Wonen je vrienden wat verder weg dan is het gelukkig ook mogelijk om deze stand online te gebruiken. Je krijgt dan dezelfde ervaring als lokaal maar dan over het internet.

Of je nou coöperatief of solo speelt, de vijanden zullen maar blijven komen. Doordat ze iedere keer opnieuw gegenereerd worden voelt ieder potje weer fris en nieuw aan. Speel het verhaal met een van de vier speelbare personages en red de wereld van de aanstormende aliens.

Dit doe je niet alleen met bruut geweld, maar ook door tactische barricades te bouwen en slim samen te spelen. Lukt het jou om de mensheid te redden? EarthFall voor de switch is vanaf 11 oktober verkrijgbaar in de Nintendo eShop en krijgt een prijs van €20,-. Nog niet overtuigd na het lezen van deze tekst? Bekijk dan zeker ook even onderstaande aankondigingstrailer.

Wat is jouw eerste reactie op EarthFall? Laat het ons weten in de reacties.