Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Preview] Sniper Elite 3 Ultimate Edition

Wij konden alvast aan de slag met deze aankomende Switch-titel. Weet de ultieme editite van deze vijf jaar oude game nog indruk te maken?

Wij konden alvast aan de slag met deze aankomende Switch-titel. Weet de ultieme editie van deze vijf jaar oude game nog indruk te maken?

Voor wie Sniper Elite nog niet kent eerst een korte introductie. De spellen in deze serie draaien weliswaar allemaal om oorlog, maar de gameplay is behoorlijk anders dan dat je gewend bent van titels als bijvoorbeeld Call of Duty. In Sniper Elite moet je namelijk vooral tactisch te werk gaan en zal heel vlug in het rond schieten juist snel zorgen dat je ‘game over’ gaat. Verwacht dus geen snelle en heftige shooter, dan ben je bij deze titel aan het verkeerde adres.

Afrika is groot, de levels ook

Sniper Elite 3 Ultimate Edition speelt zich dit keer af in Afrika, waar je het met name tegen de Duitsers zal opnemen. Afrika is groot en dat is in positieve zin te zien in het spel. Levels zijn dit keer aanzienlijk groter dan in de eerdere delen. Bovendien heb je veel meer vrijheid en kun je nu zelf kiezen welk pad je neemt. Het zorgt niet alleen voor een gevoel van vrijheid, het maakt de game ook minder lineair. Op de map staat telkens duidelijk waar je heen moet, het is dan aan jou om te bepalen hoe je er gaat komen. Sniper Elite 3 heeft daarmee duidelijk enkele kritiekpunten van de eerdere twee titels verbeterd.

De juiste tactiek

Al na het spelen van de eerste drie missies, merkte ik dat je gevechten ook nog tactischer kan en moet aanpakken. Soms is slechts een route echt geschikt om je doel te bereiken. Over doelen gesproken, deze zijn nog wel veel hetzelfde als in eerdere delen. Denk aan het neerschieten van bepaalde personages, het opblazen van wagens en tanks of simpelweg het bereiken van een bepaald punt. Ondanks dat hier nog weinig vernieuwing is te merken, zijn de missies wel divers en maken de tactische situaties het gevarieerd om je doel te bereiken. De game beschikt over voldoende type wapens om je hierin wat variatie te geven. Wél is Sniper Elite 3 tot nu toe een relatief trage game. Aan de ene kant logisch omdat de gameplay vooral stealth-achtig is, het feit dat vijanden redelijk dom zijn en je soms pas heel laat gespot wordt, haalt de spanning af en toe weg.

Audiovisueel

Op grafisch gebied draait Sniper Elite 3 keurig op Nintendo’s hybride console. De soms wat statische gezichten van personages verraden wel de leeftijd van de game, maar omgevingen ogen meer dan acceptabel. Bovendien is de Switch simpelweg niet zo sterk als concurrenten en durf ik al voorzichtig te stellen dat de game redelijk veel uit de hybride console weet te halen. Ook de kill-cam is weer aanwezig. Op spectaculaire wijze worden rake schoten dan nog eens in beeld gebracht en zie je bijvoorbeeld schedels verbrijzelen in slow-motion. Op audio-gebied valt tot nu toe wel op dat teksten van vijanden op den duur erg in herhaling vallen. Hopelijk bieden latere missies meer variatie.

Verwachting

Sniper Elite 3 Ultimate Edition zou zomaar eens een welkome aanvulling kunnen worden op het gameaanbod voor de Switch. Veel vergelijkbare titels zijn er niet en dus kunnen fans hiervan straks aan de slag met een nieuwe titel. Of de game als totaalplaatje een echte topper wordt, lees je later deze maand in onze review. Feit blijft dat we met een relatief oude game te maken hebben wat je soms wel merkt. Ook kan alvast gesteld worden dat, indien je de game al eerder hebt gespeeld, de Switch-versie voor jou weinig interessants gaat bieden. Heb je deel drie nog niet eerder gespeeld en ben je fan van dit soort spellen? Dan kan Sniper Elite 3 Ultimate Edition best wel eens de moeite waard worden.