[Review] Creature in the Well

Kerkers gecombineerd met pinball. Hoe goed gaat dit samen? Je leest het hier!

Creature in the well is een dungeoncrawler, maar dan anders. Ontwikkelaar Flight School Studio combineert dit genre met het welbekende pinball. In het spel ga je verschillende kerkers langs en je maakt progressie door energie op te wekken met een bal. Een combinatie van twee niet voor de hand liggende genres. Hoe goed pakt dit spel uit? Je leest het in onze review.

Ballen meppen

De wereld is overspoeld met een berg zand en je kruipt in de huid van de enige overgebleven BOT-C robot. Je doel is om de energie te herstellen van een grote machine. Het schijnt namelijk dat de machine de schade van de zandstorm kan herstellen. Aan het einde van de kerkers kun je de energie van de machine terug halen, maar niet zonder enige moeite.

Soms kom je in verborgen paden nieuwe wapens tegen.

Je hebt twee verschillende soorten wapens. Je hebt er eentje waarmee je ballen kan slaan en met de ander kan je de bal tijdelijk ‘vasthouden’, waardoor je de bal krachtiger maakt. Met een krachtigere bal geef je meer schade aan allerlei voorwerpen. Met deze ‘vasthouder’ kun je ook ballen opvangen. Ballen met een rode gloed zijn namelijk schadelijk, maar je kan ze wel veilig maken door ze op te vangen.

Energie herstellen

In deze dungeons ga je verschillende kamers langs waarmee je met ballen energie kan opwekken. Door allerlei voorwerpen te raken met die bal wek je energie op, waarmee je deuren open kan maken. Je kan er voor kiezen om alles kapot te slaan, maar dan houd je wel vaak energie over. Dit is alleen maar handig, want soms kom je geheimen deuren tegen. Deze deuren leiden vaak naar een verborgen kamer waar je soms wapens tegen komt, maar je kan ook een helende ruimte tegenkomen of zelfs een core. Deze core kun je gebruiken om jezelf krachtiger te maken, maar dat wordt niet goed uitgelegd in het spel zelf. De speler moet er zelf achter komen wat je met deze upgrade kan. Het antwoord op die vraag is erg simpel: je zorgt ervoor dat je ballen meer schade toebrengen, waardoor je sneller bent. Deze upgrades kosten natuurlijk ook energie, dus het is altijd handig om genoeg energie bij je te hebben.

Sla tegen allerlei bumpers aan en ontvang zo energie.

Creature in action

Deze kerkers zijn natuurlijk niet zomaar ronddwalen tussen de kamers. Aan het einde zal het beest het platform waar jij op staat naar beneden sleuren en krijg je een mini baasgevecht. Het is de bedoeling om te overleven terwijl je steeds weer hoger wordt gebracht. Je speelt vaak drie secties waarbij je alle bumpers moet raken. Daarna kan je veilig de energie herstellen en is er de mogelijkheid om notities van overleden mensen te lezen. Hierdoor leer je steeds meer over het verhaal. Verwacht geen mindblowing verhaal, maar wel leuk genoeg om je te entertainen.

Je eerste ontmoeting met het schepsel.

Af en toe kom je het schepsel tegen; je ziet nooit hoe hij er echt uitziet, je ziet slechts twee ogen en zijn armen. Het schepsel praat dan met je, hoewel het hoofpersonages niet spreekt.

Audiovisueel

Creature in the Well heeft een unieke artstyle en oogt erg prettig. Het kleurenpatroon is per keer willekeurig gekozen. Zo heeft elke speler een unieke ervaring. De muziek past goed bij het spel, maar er is niet heel veel variatie in de liedjes. Dat neemt niet weg dat het wel zorgt voor een goede sfeer. Het is dus prettig bij het spel, maar helaas niet zo memorabel.

Conclusie

Creature in the Well combineert dungeon crawling met pinball. Deze combinatie ligt niet voor de hand, maar speelt erg prettig. Het spel biedt je plezier voor ongeveer 6 tot 9 uur, afhankelijk van hoeveel kamers je doorspeelt. Helaas moet je soms dingen zelf uitvogelen, bijvoorbeeld waar de upgrades voor dienen. Alhoewel je er makkelijk zelf achter komt, was een kleine uitleg wel prettig geweest. Grafisch gezien is de game in orde. De artstyle is uniek en weet indruk te maken. De muziek weet wel een indruk te maken, maar is helaas niet zo memorabel. Het spel kost €14,99 en dat is een nette prijs voor de kwaliteit van het spel. Sla je slag met deze unieke titel!

Eindcijfer: 8,0

Robin

Hey, ik ben Robin en ben 19 jaar. Mijn favoriete genres zijn metroidvania's, RPG's en games met een goede mysterieuze sfeer. Mijn favoriete games zijn de Phoenix Wright-games, Ghost Trick en de Mother-serie.

Eén gedachte over “[Review] Creature in the Well

Geef een reactie