Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Preview] Luigi’s Mansion 3

Luigi's Mansion 3 screen
Robin en ik mochten bij Nintendo op bezoek om alvast een stukje Luigi's Mansion 3 te spelen wat nog niet eerder speelbaar was, waaronder multiplayer. Hoe hebben wij de speelsessie ervaren?

Robin en ik mochten bij Nintendo op bezoek om alvast een stukje Luigi’s Mansion 3 te spelen wat nog niet eerder speelbaar was, waaronder multiplayer. Hoe hebben wij de speelsessie ervaren?

Het gebied dat wij konden spelen was eerder al getoond op Gamescom, maar voor het eerst kon het nu gespeeld worden door de media. In onze speelsessie konden we de mysterieuze zevende verdieping verkennen. Al vrij snel kwamen we een tuiniersspook tegen die je het leven lastig maakt. Hij zorgt er namelijk voor dat er een grote bonenstaak groeit. Deze verdieping heeft dus veel last van groeiende planten, maar ook van vallende ananassen!

In deze preview richten we ons vooral op het bespreken van de multiplayer mode. Het eerste gedeelte van onze speelsessie was echter enkel in singleplayer te spelen. Natuurlijk biedt het spel al genoeg plezier in je eentje, maar het wordt nog leuker als je samen speelt. In multiplayer speelt de ene speler als de bange, maar dappere Luigi en speelt de andere als de slijmerige Gooigi. Het spel is op zo’n manier gemaakt dat je het in je eentje kan spelen, maar ook samen zonder alle plezier weg te halen. Je kan immers in je eentje alle puzzels oplossen, maar dat duurt dan wel langer. Het is dan alleen mogelijk om één van de twee personages te spelen, waar je wel vrij kan wisselen tussen die twee. De multiplayer werkt erg goed en het is een puur genot om samen dit geheimzinnige, bespookte hotel te onderzoeken.

We sloten af met het baasgevecht van deze begroeide verdieping. Het is de bedoeling om met een kettingzaag de happende plant er af te zagen. Als dit is gelukt, wordt de baas kwetsbaar en kun je met je stofzuiger aan de gang. Er was helaas maar één kettingzaag te vinden, dus slechts één persoon kon zijn gang gaan. De ander kon wel deze gevaarlijke plant proberen af te leiden. Nadat we de baas hadden verslagen was onze demo helaas afgelopen.

Hoewel er verder weinig nieuwe gameplay elementen waren ten opzichte van de eerste demo (E3, Gamescom etc), waren er nu wel omgevingsvoorwerpen die je beter kon gebruiken. De kettingzaag uit het baasgevecht was al eerder te vinden. Met dit voorwerp kon je bijvoorbeeld al een verborgen kist vinden boven een bed. Door het bed door midden te zagen viel de kist naar beneden. Het gebruik van zulke voorwerpen en Gooigi’s slijmerige mogelijkheden bieden leuke gameplay-mogelijkheden aan en zorgen voor leuke puzzels

Het lijkt er steeds meer op dat dit derde deel het beste van het eerste deel en Dark Moon combineert. We kunnen niet wachten om aan de slag te gaan met dit griezelige spel op Halloween. Luigi’s Mansion 3 zal namelijk op 31 oktober uitkomen op de Nintendo Switch. Hieronder is 15 minuten van onze volledige speelsessie te zien.