Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Capcom is bezig met volgende grote Mega Man-titel

Keert de Blue Bomber binnenkort terug?

Keert de Blue Bomber binnenkort terug?

Toen Mega Man 11 vorig jaar verscheen, gaf Capcom aan de serie te blijven ondersteunen als deze game goed zou verkopen. Dit doel lijkt geslaagd te zijn, want producer van de Mega Man-serie, Kazuhiro Tsuchyia, heeft in een interview met Gamer aangekondigd dat de volgende nieuwe titel in de serie in de maak is. Uit zijn bewoording is het echter niet duidelijk of het gaat om een Mega Man 12 of een titel in een van de andere Mega Man-subseries.

De volgende grote titel in de Mega Man-serie is de Mega Man Zero/ZX Legacy Collection, die in 2020 zal verschijnen.

“Er zijn veel titels waar ik persoonlijk aan wil werken, maar om eerlijk te zijn is het volgende te ontwikkelen spel al besloten. Ik wil alleen de specifieke details op dit moment verborgen houden. Wacht tot we een aankondiging doen. Toch denk ik dat er niet zoiets bestaat als een spin-off in de Mega Man-serie, elke saga is een hoofdserie op zich. Wanneer we spreken van ‘Mega Man’, zullen er altijd mensen zijn die aan ‘X’ denken, evenals mensen die aan ‘EXE’ denken en ik denk dat daarom het concept van wat Mega Man is, verandert afhankelijk van de generatie. Om die reden willen we geen enkele reeks in de toekomst laten vallen.”

Kazuhiro Tsuchyia, producer Mega Man-serie

Bron