Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Hands-On] Beyond Blue

Beyond Blue
Misschien heb je ooit wel ABZU gespeeld, Beyond Blue is een nieuwe onderwatergame die je mogelijk erg aan dat spel doet denken. Lijkt die er alleen niet te erg op?

Misschien heb je ooit wel ABZU gespeeld, Beyond Blue is een nieuwe onderwatergame die je mogelijk erg aan dat spel doet denken. Lijkt die er alleen niet te erg op?

Het antwoord kan ik al heel kort geven door nee te zeggen. Hoewel de grafische stijl en het relaxte sfeertje enorm overeen komen met elkaar heeft Beyond Blue een hele andere insteek. De game is namelijk in samenwerking met de BBC gemaakt op basis van beelden van Blue Planet II. De ontwikkelaars hebben toegang gekregen tot alle wetenschappers en alle ruwe beelden. De achtergrond van de game heeft dus flinke research gehad.

In Beyond Blue speel je als de onderzoeker Mirai wie samen met haar onderzoeksteam de oceaan beter probeert te begrijpen. Doordat het zich in de toekomst afspeelt wordt dit gedaan door revolutionaire technieken en de ontwikkelaar probeert zo de spelers wat meer na te laten denken.

Hoewel er in de demo, maar één gebied beschikbaar was (de normale koraalriffen) waarin wij rond moesten zwemmen en zo verschillende dieren moesten onderzoeken, zal er in de volledige game meer zitten. Zo zal je naar de diepste delen van de zee onder andere vertrekken. Je zal met het spel niet dood kunnen gaan dus het is echt ontspannen en genieten van de omgeving en muziek.

Helaas konden we geen beelden opnemen dus vandaar hebben we de teaser bij dit artikel geplaatst.