Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[REVIEW] Divinity: Original Sin 2 – Definitive Edition

De definitieve editie van een zeer lovend ontvangen game. Is de Switch een topper rijker?

De definitieve editie van een zeer lovend ontvangen game. Is de Switch een topper rijker?

Divinity: Original Sin 2 – Definitive Edition werd vrij onverwachts aangekondigd tijdens de afgelopen Nintendo Direct. De game was na de aankondiging direct beschikbaar en dat nieuws zal ongetwijfeld goed zijn gevallen bij fans van turn-based RPG’s. Divinity: Original Sin 2 – Definitive Edition verscheen oorspronkelijk op de PC en werd met een gemiddelde Metacritic score van 93% enorm lovend ontvangen. Pakt de definitieve versie op de Nintendo Switch ook goed uit?

Een korte introductie

Ben je al bekend met Divinity: Original Sin 2 – Definitive Edition vanuit de PC-versie? Goed nieuws, er is namelijk een cross-save functie tussen de PC- en Switch-versie waardoor je jouw save-files kan downloaden en meteen door kan spelen. Een erg leuke toevoeging! Bovendien kent deze meest recente versie fixes voor verschillende bugs alsmede DLC van het derde hoofdstuk. Ben je nog niet bekend met Divinity: Original Sin 2 – Definitive Edition? Dan een korte introductie.

Divinity Original Sin 2 is eigenlijk vooral een een lekker ouderwetse RPG welke is ontwikkeld door de Belgische ontwikkelaar Larian Studios. Het spel heeft veel weg van RPG’s uit de jaren negentig en is misschien nog wel het beste te vergelijken met bijvoorbeeld Baldur’s Gate. Je neemt de rol aan van een door jezelf gecreeërde protagonist en ontdekt de wereld van Rivellon. Deze protagonist heeft echter de aanleg om magie in de wereld aan te spreken en juist dat wordt gezien als een bedreiging voor de samenleving van Rivellon. Jij trekt namelijk monsters aan uit een andere dimensie en dat zorgt ervoor dat men je liever dood dan levend ziet. Als ‘kwaadaardige’ protagonist wordt er dan ook flink op je gejaagd om jouw ‘krachten’ ongedaan te maken.

Ontdek een enorm interactieve wereld

Wanneer je na een tot twee uur spelen rustig aan de basics hebt ontdekt, begint het avontuur pas echt. Divinity: Original Sin 2 – Definitive Edition kent een enorm interactieve wereld, welke je steeds verder gaat ontdekken aan de hand van talloze quests. Vechten speelt daarbij een grote rol en gelukkig kent het spel een fijn vechtsysteem. Alles draait hierbij om actiepunten die je nodig hebt om je tegenstanders aan te vallen.

Divinity: Original Sin 2 – Definitive Edition kent een turn-based vechtsysteem waarbij je telkens kunt aanvallen tot je actiepunten op zijn. Na elke beurt krijg je vervolgens nieuwe punten om weer aan te vallen. Het is belangrijk om juiste, strategische keuzes te maken. Hierbij let je niet alleen op de juiste wapens, speciale aanvallen en dergelijke, het systeem gaat veel dieper. Zo dien je zelfs rekening te houden met de omgeving en omstandigheden. Staan tegenstanders in het water? Dan schiet je een bliksem, want water geleidt elektriciteit, of je bevriest water waardoor de grond voor vijanden spekglad wordt. Het is slechts een voorbeeld van een extreem diepgaand systeem waar de game mede zo lovend door werd ontvangen.

Diepgaand, enorm diepgaand

Bijna elk personage in de enorme wereld kun je aanspreken. Zo vergaar je informatie om quests te halen alsmede andere interessante details te verkrijgen. Veel vechten is vervolgens enorm belangrijk om jezelf en jouw bondgenoten (maximaal 4) sterker te maken. In Divinity: Original Sin 2 – Definitive Edition lijkt het soms onmogelijk om verder te komen, door sterker te worden en nieuwe dingen te ontdekken merk je later echter dat het eigenlijk toch wel kan. Het is belangrijk goed te weten wat iedereen in je team kan om zo de juiste vaardigheden in de juiste situaties te gebruiken. Divinity: Original Sin 2 – Definitive Edition is zo ontzettend diepgaand en weet de speler zo goed uit te dagen, er is werkelijk amper wat op aan te merken.

De game kent een gigantische wereld om te ontdekken met zoveel vrijheid en zoveel verschillende missies, dit in combinatie met het enorm diepgaande gevechtssysteem zorgt er oprecht voor dat je jezelf kunt afvragen wat je nog meer wenst in een spel als deze!

Het uitspelen van de game kan meer dan 50 uur duren waardoor Divinity: Original Sin 2 – Definitive Edition enorm veel waarde biedt voor zijn geld. En omdat het spel dusdanig lastig is, kent de Switch-versie ook een ‘story mode’. Alles is dan net iets makkelijker waardoor de nadruk meer ligt op het beleven van het verhaal. De game is alleen te spelen alsmede samen middels co-op. Samen spelen is zeker aan te raden en ook lekker gemakkelijk. Binnen no-time neemt een andere speler een van de CPU-teamgenoten over!

Audiovisueel sterk

Divinity: Original Sin 2 – Definitive Edition oogt werkelijk fantastisch op de Nintendo Switch. Het spel is groot en complex, maar vergeleken met andere versies levert de Switch-versie slechts op kleine details in. Soms kan de omgeving wat minder scherp ogen, maar dit is alles behalve storend. Bovendien draait de game prima op de hybride console. Ook qua audio is alles tip top in orde. De grote hoeveelheden dialogen zijn stuk voor stuk op goed niveau ingesproken en de muziek maakt de sfeer en het totaalplaatje compleet.

Conclusie

Divinity: Original Sin 2 – Definitive Edition is uitgebreid, zo uitgebreid dat lang niet alles in het kort is te vertellen. En juist dat is wat de game zo sterk maakt. Divinity: Original Sin 2 werd al lovend ontvangen, de Switch-versie doet hier nauwelijks voor onder. Fans van dit genre hebben met Divinity: Original Sin 2 – Definitive Edition een onwijs goede game erbij.

Eindcijfer: 9,2