Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pine verschijnt 10 oktober

Nadat de augustus deadline niet is gehaald heeft Pine nu een nieuwe, definitieve, releasedatum.

Deze RPG van Nederlandse bodem heeft een definitieve releasedatum. Nadat een augustus release niet gehaald werd, verschijnt Pine nu op 10 oktober.

In maart 2017 zocht een Nederlandse ontwikkelaar geld via Kickstart voor een nieuwe game: Pine. Nu, 2,5 jaar later, verschijnt het spel voor de Nintendo Switch.

Dat het spel naar de Switch zou komen was in het begin nog niet zeker. De Kickstarter pagina sprak alleen over een PC release met mogelijk ook consoles. Die Kickstarter actie was meteen een groot succes. In het totaal hebben meer dan 4.000 mensen samen ruim €120.000 bij elkaar gedoneerd. Door dit grote succes werd later aangekondigd dat dit spel ook naar de Switch zou komen.

In Pine speel je de rol van Hue. Een slimme jongvolwassene die zijn stam in leven moet houden. Tussen de verschillende dieren en monsters die op het eiland leven moet hij flink zijn mannetje staan. Zorg dat je een eigen gebied afbakent en dat je voldoende voedsel hebt. Om dit te doen zal je met bepaalde diersoorten moeten samenwerken. Iedere keer heb je weer die keuze, help je elkaar verder of maak je elkaar af?

Tijdens dit avontuur is er van alles te ontdekken én te verzamelen in de enorme open wereld. Hieronder kan je in de trailer vast een deel van de actie zien. Pine verschijnt op 10 oktober en zal tijdens de lancering €25 gaan kosten. Tot nu toe is er nog niet bekend of er ook een fysieke release van Pine zal komen.